פריקסה "חדש"

 
 
עודכן 09:17 20/03/2009
אהרוני, ערוץ 10

הסנדוויץ' התוניסאי מקבל פנים חדשות עם פילה טונה, ביצי שלו ועוד הפתעות מרגשות

 
 
 
 
 

מצרכים:

400 גרם פילה טונה יפהפה
2 כפות אריסה
2 כפות לימונים כבושים
12 ביצי שלו
פירה תפוחי אדמה עם שום קונפי (מתכון בהמשך)
בצק פריקסה (מתכון בהמשך)
עלי פטרוזיליה

בצק פריקסה:
חצי ק"ג קמח
25 גר' שמרים טריים
חצי כפית מלח
350 מיליליטר מים
4 כפות שמן קנולה
 

הכנה:

- שמים בקערת המיקסר את החומרים היבשים, מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
- מחליקים את הבצק ל-6 לחמניות מאורכות ומניחים להן לתפוח שעה נוספת.
- מטגנים בשמן עמוק וחם עד שהן זהובות ותפוחות.
 

פירה תפוחי אדמה עם קונפי שום:

מועכים 2 תפוחי אדמה מבושלים עם 5 שום קונפי, 50 גרם חמאה, מלח ופלפל.

הכנה:
- מורחים את הטונה סביב סביב באריסה וצורבים על מחבת טפלון. פורסים את הטונה לפרוסות.
- מטגנים את ביצי השלו לביצת עין קטנה.

הרכבת המנה:

- חותכים את לחמניות הפריקסה לפרוסות עבות. מורחים על כל פרוסה אריסה, לימונים כבושים, עליהם מניחים פרוסת טונה צרובה, עליה ביצת עין של שלו ועלי פטרוזיליה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.