תרנגולת ממולאת בלחם בטאג'ין

 
תרנגולת ממולאת בלחם בטאג`ין- שילוב מנצח
תרנגולת ממולאת בלחם בטאג`ין- שילוב מנצח
 
עודכן 12:29 26/03/2009
מערכת ``אצל ארז בגליל``

תרנגולת ממולאת בלחם בטאג'ין- שילוב מנצח. המתכון המקורי של ארז קומרובסקי

 
 
 
 
 

חומרים

1 תרנגולת חופש שמנמונת

למילוי:
1 לחם שאור יבש מקמח מלא
1 כוס פיסטוקים קלויים
2 בצלים קצוצים דק (בצלי חורף)
פלפל לבן גרוס גס
אגוז מוסקט
שמן זית מזן לצ'ינו
1 כוס עלי שומר קצוצים דק
1/2 כוס צימוקים פרסיים בהירים ומאורכים
250 גר' בשר טלה קצוץ דק (מבשר כתף)

לרוטב:
3 שומרים צעירים
בצלצלים קטנטנים
2 כוסות יין שרדונה איכותי
 

הכנה

המילוי-
מחממים תנור מראש ל-220 מעלות.
משרים את הלחם במים רותחים עד שמתרכך.
סוחטים את הלחם, מפוררים אותו ומערבבים עם הבצלים הקצוצים, הפלפל הלבן, שמן הזית, עלי השומר והצימוקים הפרסיים. מוסיפים את הפיסטוקים הקלויים ובשר הטלה הקצוץ דק, מתבלים במוסקט מגורד וממלאים את התרנגולת.

תופרים את 2 פתחי התרנגולת היטב. משמנים את התרנגולת מבחוץ בשמן זית, מניחים בתחתית הטאג'ין או בסיר ברזל כבד. מפזרים מסביב לה רבעי שומר ובצלצלים קלופים.

מציפים ב-2 כוסות יין שרדונה ומכניסים לתנור חם בטמפרטורה של 220 מעלות.
אחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-180, רק אחרי שאוטמים את מכסה הטאג'ין בבצק.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.