שבלולי מנגולד ופטה כבשים

 
שבלולי מנגולד ופטה כבשים
שבלולי מנגולד ופטה כבשים
 
עודכן 15:09 03/04/2009
מערכת ``אצל ארז בגליל``

שבלולי מנגולד ופטה כבשים. המתכון המקורי של ארז קומרובסקי

 
 
 
 
 

חומרים לבצק

1/2 ק"ג קמח חיטה אורגני לבן
1/2 ק"ג קמח מלא אורגני
600 גר' מים מינרלים
30 גר' שמרים טריים
1 כף זרעוני כוסברה כתושים
1 כף גרגרי חילבה קלויים וכתושים
1 כף גדושה מלח ים גס

למילוי

1 אגודת עלי מנגולד ירוק ואדום קצוצים דק
2 בצלים קצוצים דק
1/2 כוס שמן זית עדין
300-400 גר' גבינת פטה כבשים

הכנה

מאדים את הבצל קצוץ וגבעולי המנגולד בשמן זית עד שמתרככים.
מוסיפים את העלים ומאדים מס' דקות נוספות. מניחים להתקרר לטמפ' החדר.
מערבבים עם הפטה.
מכינים את הבצק ע"י ערבוב כל החומרים חוץ מהמלח ולישתם כ-10 דקות, עם הפסקה באמצע למנוחה.
מוסיפים את המלח בין הלישות.
מתפיחים כשעתיים בקערה משומנת בשמן זית ומכוסה בניילון.
מורידים את נפח הבצק כל חצי שעה.
מרדדים את הבצק למלבן דק. מפזרים מעליו את מילוי המנגולד-פטה כבשים,
מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
מניחים על מגשי אפייה מרופדים בנייר אפייה ואופים בתנור חם 230 מעלות כ-10-15 דקות לערך, או עד שמוכן.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.