כרעיים עוף בוואזה

 
כרעיים עוף בוואזה
כרעיים עוף בוואזה
 
עודכן 15:09 03/04/2009
מערכת ``אצל ארז בגליל``

כרעיים עוף בוואזה (קדירת חרס או סיר ברזל יצוק)- המתכון המקורי של ארז קומרובסקי

 
 
 
 
 

חומרים

ק"ג כרעיים
5-6 כרשות צעירות
1 כוס שמן שמן זית
5-6 קולורובי צעירים קלופים
2-3 כוסות ציר עוף אמיתי


לתערובת התבלינים

1 כף גרידת לימון
1 כף ניצני שושנים
1/2 גר' זעפרן
1-2 יחידות מאשייה (קליפת אגוז מוסקט מיובשת. להשיג בחנויות התבלינים)
גרגרי פלפל לבן
1-2 פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים
מלח ים גס
בצק מרודד לסגירת הקדירה/סיר (3 כוסות קמח לבן, 11/4 כוסות מים, 2 כפות מלח גס, ללוש מס' דקות עד לקבלת בצק גמיש)


הכנה

כותשים את ניצני השושנים, המאשייה והפלפל הלבן.
פותחים את הזעפרן ב-2-3 כפות מים רותחים, מערבבים עם גרידת הלימון.
משרים את הכרעיים בתערובת התבלינים והשמן זית.
מנקים את הכרישות והקולורבי.
חותכים את הכרישות והקולורבי לחתיכות בינוניות. מכניסים את התרנגולות והירקות לתוך הקדירה ומציפים במעט ציר עוף. מוסיפים את הפלפל הירוק החריף וסוגרים את הקדירה/ סיר הברזל בבצק.
אופים בתנור ביתי בחום של 250 מעלות למשך כ-30 דקות ולאחר מכן להוריד את החום
ל-180 מעלות למשך כשעה וחצי נוספים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.