סלט חומוס לימוני

 
צילום: ליאת פז
 
עודכן 09:35 30/03/2009
ירון קסטנבוים, על השולחן

סלט חומוס לימוני חם באדיבות השף ירון קסטנבוים, להגשה עם גבינת פרמזן מגורדת

 
 
 
 
 
ציר לימון שחור מעניק למנה טעם מיוחד. כדאי להכין כמות כפולה של ציר שחור, לשמור במקרר ולהוסיף לכל מרק עוף. לקיצור הבישול, אפשר להשתמש בחומוס קפוא. מדלגים על שלבי ההשריה והבישול ומסתפקים בהרתחת החומוס.
 

חומרים ל-10 מנות:

1/2 1 כוסות גרגרי חומוס, שהושרו לילה במים
1 לימון פרסי (שחור) שלם
1 כוס ציר ירקות או מים
2 כפות שמן זית
2 גזרים קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 "צלעות" מהחלק הלבן של המנגולד, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
10 עלי מנגולד ירוקים מאוד (החלק הירוק בלבד) קצוצים גס
1 פלפל שאטה חתוך לרצועות
1 כף אורגנו קצוץ דק
1 בצל ירוק חתוך לרצועות דקיקות באורך 5 ס"מ, מושרה במי קרח
1 כפית שטוחה כמון
2 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן כורכום (ראה מתכון למטה)
מעט פלפל צ'ילי ירוק חריף (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
 

להגשה:

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
 

אופן ההכנה:

- מבשלים את גרגרי החומוס במים כשעה לריכוך. מסננים.
- מכינים ציר לימון שחור: מבשלים לימון בציר ירקות או מים במשך חצי שעה. מקררים.
- מכינים את הסלט: מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים גזר ואת החלק הלבן של המנגולד ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים עלי מנגולד ופלפל שאטה ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את החומוס ואת ציר הלימון. מגבירים את האש ומצמצמים 3 דקות.
- מתבלים ומגישים: מתבלים באורגנו, בצל ירוק, כמון, מיץ לימון, מלח, פלפל ושמן כורכום. אם רוצים, מערבבים פנימה גבינה ומגישים חם, לצד קרם פרש.

טיפ: אפשר להפוך את המנה לתבשיל: לפני הוספת גבינת הפרמזן, מוסיפים רצועות דג בס נקי מעור ועצמות ו-1/2 כוס ציר לימון שחור ומבשלים כ-3 דקות.
 
 

איך מפיקים שמן כורכום?

כורכום לקטניות הוא כמו כפפה ליד - גם מבחינת הטעם וגם מבחינת יכולתו לעזור לגוף לעכל את הקטנית. חוץ מזה, הוא צהבהב, ריחני ומוסיף שיק לכל מנה - מרק, קבאב או סלט. במחבת יבשה קולים 1 כף כורכום כ-2 דקות או עד שמרגישים בארומה. מוסיפים 1/2 כוס שמן (זית או תירס), מחממים 2-3 דקות יחד ומורידים מהאש. מקררים לחלוטין ומסננים את השמן דרך בד חיתול. נשמר עד שבועיים בכלי אטום במקום קריר.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.