לובסטר צלוי

 
 
עודכן 11:49 30/03/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מכין לנו לובסטר צלוי עם הולנדייז תפוז, קוביות ארטישוק ירושלמי וכוסברה

 
 
 
 
 

מרכיבים:

2 לובסטרים אירופאים
בוקה גרני
תבלינים: פלפל שחור, פלפל אנגלי, כוסברה
חומץ בן יין לבן
50 גרם חמאה
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס דק
מעט עלי כוסברה טרייה
גרידת הדרים מעורבת, (תפוז, לימון צהוב ולימון ירוק)
 

לרוטב התפוזים:

2 ק"ג תפוזים
 

להולנדייז תפוז:

4 חלמונים
50 גרם בסיס תפוזים
130 גרם חמאה
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון
 
 

לתוספת:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקורצפים היטב
שמן זית
גרגירי כוסברה יבשה
מלח
פלפל שחור גרוס
 

הכנה:

1. מרתיחים סיר גדול עם מים מלח, תבלינים, בוקה גרני וחומץ.
2. קושרים היטב את הלובסטרים, (בין הראש לזנב), על מנת שישארו ישרים בזמן הבישול.
3. מבשלים את הלובסטרים 3 דקות במים רותחים ומוציאים אותם הצידה לנוח. מפרידים בעדינות את הצבתות ומחזירים לסיר ל- 4 דקות נוספות (בהתאם לגודל הלובסטר). מניחים בצד להתקרר.
4. להכנת רוטב התפוזים: מקלפים את הקליפה הכתומה של התפוזים. שמים בסיר עם מים קרים ומביאים לרתיחה, מסננים את הקליפות וחוזרים על התהליך שלוש פעמים.
5. בסיר נפרד, מבשלים על אש נמוכה את בשר התפוזים, (ללא הקליפה הלבנה וללא התפוזים). מוסיפים פנימה את קליפות התפוז הרתוחות ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה.
6. מעבירים את התערובת לתרמומיקס וטוחנים היטב. מסננים בנפה דקה ושומרים בקירור.
7. לתוספת: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
8. חותכים את הארטישוקים לקוביות קטנות, (אני אוהב להשאיר את הקליפה – זה נותן טעם אגוזי יותר), מתבלים אותם בגרגירי כוסברה, מלח, פלפל שחור ושמן זית וצולים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
9. להכנת ההולנדייז: מעבירים את כל המרכיבים למיכל התרמומיקס ומבשלים 6 דקות ב-80 מעלות, במהירות 4. (לחילופין, אפשר להכין הולנדייז על בן-מרי כמו פעם).
10. בזמן שההולנדייז מתבשל, מחממים מחבת כבדה.
11. חוצים את הלובסטרים לשניים ומקלפים את הצבתות.
12. מוסיפים את החמאה למחבת ומיד את חצאי הלובסטר. מטגנים אותם כדקה על הצד עם השריון ולאחר מכן הופכים אותם ומטגנים דקה נוספת על הבשר, יחד עם הצבתות. מתבלים את נתחי הלובסטר במלח ופלפל.
13. להגשה: בצלחת זכוכית שטוחה וגדולה, מניחים מעט ארטישוק ירושלמי צלוי, לידו מסדרים יפה את חצי הלובסטר ואת בשר הצבתות ומזליפים מעל הכל את ההולנדייז. מקשטים בעלי כוסברה קצוצים דק וגרידת הדרים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.