עוגת קוקוס חגיגית

 
בטעם אקזוטי
בטעם אקזוטי צילום: דניאל לילה
 
עודכן 10:28 01/04/2009
רות אוליבר, על השולחן

קינוח אלוהי כשר, באדיבות אחד משחקני החיזוק של פסח שמככב כאן גם בעוגה וגם בקרם

 
 
 
 
 
תבנית בקוטר 22 ס”מ • 30 דק’ הכנה • שעתיים קירור • 20 דק’ אפייה • 10 דק’ הקפאה
 

לעוגת קוקוס:

4 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
50 גרם (4 כפות) קמח מצות
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם (1 כוס) קוקוס טחון
40 גרם שוקולד מריר מגורר

לקרם קוקוס:

1 פחית (400 מ”ל) חלב קוקוס
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
4 חלמונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
40 גרם (1/3 כוס) קורנפלור

לגנאש:

250 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
 

הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית.
- מכינים עוגת קוקוס: מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ותמצית וניל כ-3 דקות לקבלת תערובת תפוחה.
- מערבבים את החומרים היבשים ומקפלים לתוך תערובת הביצים עד לאיחוד התערובות.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-20 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים קרם קוקוס: מרתיחים חלב קוקוס עם שמנת ומקל וניל.
- מערבבים את החלמונים עם סוכר וקורנפלור בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
- משווים טמפרטורות: יוצקים 1/2 כוס חלב קוקוס חם לקערת החלמונים, מערבבים ומעבירים את התערובת לסיר. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד 3-2 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש, מעבירים לכלי אחר וממשיכים לערבב קצת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה-שעתיים.
- מכינים גנאש: מחממים שמנת לסף רתיחה יוצקים אותה על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מרכיבים את העוגה: יוצקים על העוגה מחצית מכמות הגנאש ומקפיאים 10 דקות.
- מוציאים מהמקפיא ומורחים על הגנאש שכבה של קרם קוקוס ומעליו את יתרת הגנאש. שומרים במקרר בכלי אטום עד להגשה.
 
מקור המתכון: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 218, אפריל 2009 - "סדר ישראלי חדש"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.