עוגת גלידה

 
 
עודכן 11:48 01/04/2009
אהרוני, ערוץ 10

יום חג לאוהבי הגלידה. עוגת גלידה עשירה המורכבת משלוש שכבות של מאפה, גלידה ופרפה

 
 
 
 
 
בתבנית קפיצית מס 24
600 גרם גלידת שוקולד מריר משובחת
 

שלב א - דקורואז אגוזי מלך

חומרים:
165 גרם חלבון (כ- 6 ביצים)
53 גרם סוכר
65 גרם שקדים טחונים
65 גרם אגוזי מלך טחונים
130 גרם אבקת סוכר
 

אופן ההכנה:

במעבד מזון יש לטחון את השקדים, האגוזים ואבקת הסוכר לאבקה עדינה. בקערה יש להקציף את החלבון והסוכר לקצף יציב. כעת יש לקפל בעדינות את תערובת האגוזים לתוך הקצף ולאפות בתנור בטמפ' 165 מעלות צלזיוס כ- 40 דקות עד שהמאפה זהוב.
 
 

שלב ב' – פרפה קפה

חומרים:
250 גרם חלב
60 גרם סוכר
10 גרם קפה אספרסו טחון
6 גרם נס קפה איכותי
150 גרם חלמון
185 גרם סוכר
435 גרם שמנת מתוקה 32%
 

אופן הכנה:

בסיר להרתיח את החלב, 60 גרם סוכר ושני סוגי הקפה. לכבות את האש. אחרי 5 דקות לסנן.
בקערה לטרוף את החלמונים והסוכר עד שמתקבל צבע בהיר. להוסיף כף אחר כף את תערובת הביצים לסיר עם החלב והקפה (בזהירות לא לעשות חביתה ) ולבשל על אש קטנה עד להסמכה. לצנן. בקערה להקציף את השמנת המתוקה ולקפל לתוך התערובת של הקפה כשהיא קרה. לקרר.
 

שלב ג' – הרכבת העוגה

ניקח את התבנית הקפיצית עם תחתית הדקרואז לאחר שהתקררה, נמרח עליה שכבה עבה של גלידת שוקולד מריר, ניצוק על שכבת הגלידה את הפרפה המצונן, נכניס למקפיא לשעתים לפחות.
לפני ההגשה נפדר בקקאו.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.