צלעות עגל

 
 
עודכן 11:03 02/04/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מקבל את השבת עם צלעות עגל בחומץ בלסמי עם ניחוחות עלי מרווה

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 צלעות עגל מנוקות יפה
מלח, פלפל גרוס
6 עלי מרווה
2 כפות שמן זית
5 כפות חומץ בלסמי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
3 כפות יין לבן
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט עירית קצוצה
 

הכנה:

- מורחים את הצלעות בשמן זית, ממליחים ומפלפלים, מדביקים על כל צלע עלה מרווה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם, מטגנים בו את הצלעות עד שהן שחומות.
- מוציאים מהמחבת, מוסיפים אליה את החומץ, הסויה, הדבש והיין ומעט מלח. מביאים לרתיחה ומזגגים ברוטב את הצלעות כדקה.
- מפזרים מעל את העירית הקצוצה.
 

תוספת למנה: פטריות בשמן זית ויין לבן

 

מצרכים:

2 סלסלות פטריות שמפניון קטנות ומוצקות, שלמות
רבע כוס שמן זית
3 עלי מרווה
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור גרוס
רבע כוס יין לבן יבש
שליש כוס עירית קצוצה
 

הכנה:

- מסירים את רגלי הפטריות ומשאירים אותן שלמות.
- שמים את השמן והמרווה במחבת רחבה וכשהוא חם מאד מכניסים פנימה את הפטריות השלמות עם השום, מלח ופלפל לטיגון של 2 דקות.
- מוסיפים את היין ומבשלים עוד דקותיים.
- מעבירים לקערה, מערבבים פנימה את העירית ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.