עוגת שוקולד לפסח

הדפס
 
זהירות: עשויה להתעלות על הגירסה הלא כשרה
זהירות: עשויה להתעלות על הגירסה הלא כשרה צילום: דניאל לילה
 
עודכן 10:41 06/04/2009
אוכל נענע 10

היא עסיסית, שוקולדית ומעלה ניחוח קליל של אגוזים. אם תוסיפו לה כדור גלידת וניל תקבלו קינוח מנצח

 

חומרים לתבנית סבתא (סיר פלא) בקוטר 24 ס”מ:

200 גרם שוקולד מריר קצוץ
175 גרם (3/4 כוס) שמן קנולה
2 כפות אבקת קקאו איכותית
5 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
100 גרם (3/4 כוס) קמח מצות
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם אגוזים קצוצים דק

לציפוי גנאש (חלבי):

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם שוקולד חלב קצוץ

לציפוי שוקולד-קוקוס (פרווה):

120 מ”ל (1/2 כוס) חלב קוקוס
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
 

הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית סבתא (סיר פלא) בקוטר 24 ס”מ.
- מכינים את העוגה: ממיסים שוקולד ושמן קנולה 'עץ הזית' במיקרוגל או בבן מארי (קערה המונחת על סיר עם מים רותחים), מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
- מקציפים ביצים עם סוכר במיקסר לקבלת קצף בהיר ואוורירי. מאחדים עם תערובת השוקולד.
- מערבבים קמח מצה, אבקת אפייה ואגוזים, ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית.
- אופים 35-30 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מקררים את העוגה.

מכינים ציפוי ומצפים:

לגנאש חלבי - מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולדים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
לציפוי שוקולד קוקוס - מביאים לרתיחה חלב קוקוס ויוצקים על השוקולד.
- מקררים מעט את הציפוי ויוצקים על העוגה. פורסים למנות ומגישים.

באדיבות שמן "עץ הזית"

מחפשים קינוחים נוספים לפסח? נסו את אלה >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.