עוגת בולרו

 
טעים גם כשזה כשר
טעים גם כשזה כשר צילום: יח``צ
 
עודכן 09:21 10/04/2009
אוכל נענע 10

עוגת שכבות כשרה לפסח, עשויה בסיס אפוי, מוס, שכבת קרם ברולה ושכבה נוספת של מוס, באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט ל"בן עמי"

 
 
 
 
 

המצרכים הדרושים לבסיס:

100 גר' שוקולד מריר
100 חמאה
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
3 חלמונים
3 כפות קמח ת"א + 1/4 כפית אבקת אפיה
3 חלבונים
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
 

אופן הכנת הבסיס:

- להמיס בסיר שוקולד, חמאה וסוכר. להוריד מהאש.
- להוסיף 5 חלמונים אחד אחרי השני. להוסיף קמח ת"א + א.אפיה.
- להקציף חלבונים וסוכר עד שמבריק ויציב. לאחד את התערובות.
- לצקת לתבנית קוטר 26'.
- לאפות בחום 180 מעלות כ- 18 דקות. לא לייבש.
 

המצרכים הדרושים להכנת הקרם ברולה:

250 גר' שמנת מתוקה
30 מ"ל מיץ תפוזים
20 מ"ל ליקר תפוזים
6 חלמונים
50 גר' סוכר (1/4 כוס )
 

אופן ההכנה:

- לערבב את כל החומרים ביחד (לא לערבב יותר מדי שלא תיווצרנה בועות אוויר)
- לצקת לתבנית בקוטר 22 מצופה בנייר אלומיניום.
- לאפות בחום של 120 מעלות כשעה. לקרר במקרר.
 
 

המצרכים הדרושים להכנת מוס שוקולד:

200 גר' שוקולד חלב
80 גר' סוכר
20 מ"ל מים
1 ביצה
4 חלמונים
300 גר' שמנת מתוקה
 

אופן ההכנה:

- להמיס את השוקולד על אדים.
- לערבב בסיר מים וסוכר ולהרתיח, לבשל עד שנהיה סירופ סוכר.
- להקציף ביצה וחלמונים עד שאוורירי, להוסיף את סירופ הסוכר תוך כדי הקצפה עד שתפוח וקר.
- להוסיף את השוקולד בעדינות.
- להקציף שמנת מתוקה, לערבב עם מסת השוקולד.
 

הרכבת העוגה:

- לצקת על הבסיס האפוי מחצית ממוס השוקולד.
- להניח את עיגול קרם הברולה.
- לצקת את יתרת המוס ולהקפיא את העוגה.
 

לציפוי גנאש:

150 גר' שוקולד חלב
100 גר' שמנת מתוקה
להרתיח שמנת , להוסיף את השוקולד ולערבב היטב.
לצקת על העוגה הקפואה ולצפות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.