סלט כבד חם

 
כבד עלי
כבד עלי צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 09:54 13/04/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני וחיים טיבי מציגים סלט חם של כבדי עוף עם עדשים שחורות ויין לבן

 
 
 
 
 

מצרכים:

250 גרם כבדי עוף טריים, מנוקים היטב
כף עלי רוזמרין קצוצים דק
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית

לסלט עדשים:

200 גרם עדשים שחורות מושרות במים לשעה, מסוננות
3 כפות שמן זית
3 עלי מרווה
1 שן שום קצוצה
2 שאלוט קצוצים
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
חצי ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 כף קליפת תפוז מגורד
רבע כוס יין לבן יבש
חצי כוס מרק עוף צח
מלח
פלפל שחור גרוס
עירית קצוצה
 

הכנה:

- מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים, כחצי שעה, עד שהן מתרככות, אך לא מדי. מסננים.
- שמים את השמן במחבת וכשהוא חם, מכניסים פנימה שום, מרווה, שאלוט, גזר, סלרי, מלח, פלפל ומאדים שלוש דקות.
- מוסיפים את העדשים וקליפת התפוז, מטגנים תוך ערבוב שתי דקות.
- מוסיפים את היין, מרק עוף ומבשלים יחד, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

מכינים את הכבדים:

- ממליחים ומפלפלים, מטגנים וצורבים במחבת טפלון עם מרווה.
- מניחים את העדשים על 4 צלחות, עליהן את הכבדים, ומעל מפזרים מיקרו עלים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.