פסיון צייד צלוי

 
ציד נעים
ציד נעים צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 10:18 13/04/2009
אהרוני, ערוץ 10

לכל אניני הטעם, פסיון צייד צלוי עם שקדי עגל ותאנים ביין וניל, באדיבותו של אהרוני

 
 
 
 
 

מצרכים לפסיון:

1 פסיון צייד מיושן, מפורק חזה וכרעיים
2 חתיכות שקדי עגל (גרון)
4 כפות שמן זית
4 כפות חמאה
פלפל שחור
מלח ים
פלפל אנגלי שלם
עלי דפנה
ענף טימין
ענף רוזמרין
150 גר' שקדי עגל
½ כוס שמן זית + ½ כוס שמן קנולה
2 שיני שום
2 בצלי שאלוט
1 גזר קטן
1 שורש פטרוזיליה קטן
 

מצרכים לרוטב:

1 בקבוק יין אדום
10תאנים חצויות
1 מקל וניל
2 כפות דבש
2 גרגירי פלפל אנגלי
 

הכנה

מוזגים את היין בסיר קטן עם הדבש, הפלפל ומקל הווניל. מצמצמים את היין לחצי מהכמות ומוסיפים את התאנים. מבשלים עד להסמכה נוספת של הווניל ולקבלת תאנים מזוגגות.
1. בסיר קטן מחממים את השמנים, מתבלים את כרעי הפסיון במלח ופלפל, מניחים בסיר ומכניסים פנימה את שיני השום, הגזר, שורש הפטרוזיליה, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, פלפל אנגלי, ולאחר מכן מוסיפים למחבת עם החזות ושקדי העגל.
2. מתבלים את החזות ושקדי העגל במלח ופלפל שחור, צולים במחבת עם חמאה ושמן זית. מתחילים עם צד העור והופכים על הצד האחר. בזמן הצלייה מוסיפים למחבת רוזמרין, טימין, בצלי שאלוט ושיני שום.
 
 

תוספת לפסיון - קרם ארטישוק ירושלמי

1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
2 יח' שורש פטרוזיליה קלוף
1 בצל לבן קלוף
2 שיני שום קלופות
1 ליטר חלב
250 מיל' שמנת מתוקה
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
 

הכנה:

חותכים את כל הירקות לחצי, מוסיפים לסיר ומכסים בחלב ושמנת. מבשלים עד לריכוך מלא של הירקות. מסננים את הנוזל ושומרים בצד. שמים את הירקות בבלנדר עם מעט מהנוזל וטוחנים למחית חלקה. במידת הצורך מוסיפים נוזל. מעבירים במסננת דקה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.