צהריים של חג

 
לא רק מצות
לא רק מצות צילום: דניאל לילה
 
עודכן 11:08 13/04/2009
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

אפשר לקחת פסק זמן מהמצות המטוגנות ולבשל בקלילות ארוחה טעימה וכשרה לפסח

 
 
 
 
 

ראשונה: סלט תרד, בטטות וביצים רכות

4 מנות • 20 דק’ הכנה • סלט ירוק אביבי, ססגוני וטעים במיוחד
 

מצרכים:

עלי תרד
עלי תרד צילום: דניאל לילה
200 גרם עלי תרד טריים
1 כף שמן זית
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 ביצים

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בין יין לבן
1 כף דבש
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון גרגרים
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

- מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן וקוביות בטטה ומטגנים תוך כדי בחישה עד להזהבה. מתבלים במעט מלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומאדים כ-10 דקות, עד שהבטטות רכות אך עדיין פריכות.
- מבשלים ביצים 4 דקות לאחר רתיחת המים, מסננים את המים ויוצקים מים קרים. מקלפים בעדינות וחותכים לרבעים.
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת עד ליצירת מרקם אחיד.
- מניחים בקערה עלי תרד טריים, מפזרים קוביות בטטות ורבעי ביצה ויוצקים את הרוטב.
 

עיקרית: חזה עוף ברוטב אנשובי, תפוזים וצלפים

להפריד את העיקר
להפריד את העיקר צילום: דניאל לילה
4 מנות • 15 דק’ הכנה • קסם: מתיקות התפוזים, מליחות האנשובי וחמיצות הצלפים ברוטב שעושה נפלאות לחזה עוף

מצרכים:

2 חזות עוף (פרפר) חצויים ללא עור ועצם
2 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס מיץ תפוזים
6 פילטים של אנשובי, קצוצים
1 כף צלפים

הכנה:

- מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית. מוסיפים שמן ועוף, מתבלים ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
- יוצקים מיץ תפוזים, מוסיפים אנשובי וצלפים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 15-12 דקות (הופכים צד במהלך הבישול), עד שהעוף מוכן.
- בדקות האחרונות של הבישול אפשר להסיר את המכסה ולצמצם את הרוטב לסמיכות הרצויה.
 

תוספת: תפוחי אדמה בעשבי תיבול

התוספת שתופסת
התוספת שתופסת צילום: דניאל לילה
4 מנות • 10 דק’ הכנה • 50 דק’ אפייה • התוספת שתמיד עובדת

מצרכים:

6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים דק מאוד
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית תערובת עשבי תיבול מיובשים (בסגנון איטלקי כמו שיש ל”מקורמיק”) או הרבס דה פרובאנס

הכנה:

- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מסדרים פרוסות תפוחי אדמה כמו רעפים בתבנית חסינת חום. מטפטפים מעל שמן זית, ממליחים, מפלפלים וזורים עשבי תיבול מיובשים.
- אופים כ-50 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים.
 
 
מאת: שי לי ליפא אנג'ל | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 218, אפריל 2009 - "סדר ישראלי חדש"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.