תפו"א וארטישוק

 
מלא בהפתעות
מלא בהפתעות צילום: יח``צ
 
עודכן 08:04 14/04/2009
אוכל נענע 10

מנה פשוטה וקלה להכנה לארבעה אנשים - תפוח אדמה בתוספת ארטישוק ירושלמי ברוטב שום שמיר, באדיבות יריד האוכל, דיזנגוף סנטר

 
 
 
 
 
דרגת קושי: קלה, חלבי (או פרווה ללא יוגורט), זמן הכנה: 45 דקות, עד שהמנה מוכנה: שעה וחצי.
 

מצרכים (לארבע מנות):

8 -12 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף, קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון טרי
מלח
פלפל
 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את קוביות הארטישוק הירושלמי עם כף אחת של שמן זית בקערה. זורים מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש (חום בינוני 180 מעלות). מוציאים כשהארטישוק רך (כחצי שעה).
2. מטגנים את הבצל בכף שמן זית, עד שיזהיב מעט.
3. מערבבים את הארטישוק הירושלמי האפוי עם הבצל, מוסיפים את הלימון ומניחים שיצטנן (אפשר לשמור בקירור).
4. מכניסים את תפוחי האדמה בשלמותם לתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (200 מעלות). מניחים אותם ישירות על רשת במרכז התנור. שימו לב: אין לעטוף את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום.
5. לאחר כשעה וחצי מרגע הנחת תפוחי האדמה בתנור, נועצים בהם קיסם ארוך ובודקים אם הם רכים. אם כן, מוציאים מהתנור, יוצרים חתך ארוך לכל האורך, מפרידים בעזרת הסכין את בשר תפוח האדמה מקליפתו, ממליחים, מוסיפים חמאה, גבינה צהובה (לא חובה) ויוצקים את הרוטב.
6. מגישים בתוספת רוטב שום שמיר על בסיס יוגורט.
 

מצרכים לרוטב שום שמיר על בסיס יוגורט

2 גביעי יוגורט
3 שיני שום כתושות
צרור קטן של שמיר רחוץ וקצוץ (ללא הגבעולים)
מלח, פלפל

אופן ההכנה: מערבבים יחדיו את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.