חזה עוף וזיתים

 
 
עודכן 15:18 16/04/2009
אהרוני, ערוץ 10

חזה עוף פריך בציפוי פירורי לחם, בתוספת שום, אורגנו ופטרוזיליה ובליווי מכובד של ירקות אפויים נוסח פרובנס

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 חזות עוף מנוקים יפה
2 כוסות פירורי לחם טריים
שליש כוס זיתים קלמטה קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות דק
2 כפות עלי אורגנו קצוצים
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל גרוס
2 ביצים

הכנה:

- מערבבים את כל החומרים למעט הביצים.
- טובלים את החזות בביצים הטרופות ואח"כ כך בתערובת.
- מטגנים בשמן זית עד שהציפוי שחום ופריך.
- מגישים עם לימונים.
 

תוספת של ירקות אפויים נוסח פרובנס

.
מצרכים:

1 חציל גדול וטרי פרוס דק
2 בצלים פרוסים דק
2 שיני שום קצוצות
3 עלי מרווה קצוצים
5 כפות שמן זית
4 עגבניות תמר פרוסות לרוחבן
4 זוקיני פרוסים
שמן זית
כף טימין
12 זיתי קלמטה פרוסים
מלח, פלפל גרוס


הכנה:

- מטגנים את פרוסות החציל והבצל עם השום, הטימין המרווה, מלח ופלפל עד שהם רכים לגמרי.
- מעבירים לכלי חסין חום ומשטחים לשכבה אחידה.
- מסדרים את פרוסות העגבנייה והזוקיני שורות שורות חופפות על החצילים.
- מפזרים מעל את הזיתים.
- מטפטפים שמן זית, מלח, פלפל ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות, חצי שעה לפחות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.