פוקאצ'ה קצ'קבל כבשים

 
עודכן 16:45 17/04/2009
מערכת ``אצל ארז בגליל``

פוקאצ'ה קצ'קבל כבשים. המתכון המקורי של ארז קומרובסקי

 
 
 
 
 

חומרים

1/2 ק"ג קמח דורום
1/2 ק"ג קמח לבן קשה
30 גר' שמרים טריים
150-200 גר' קצ'קבל כבשים מגורד
650 גר' מים מינרליים
3 כפות שמן זית
1 כף מלח

הכנה

לשים את הבצק במיקסר וגומרים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק.
מניחים להתפחה לשעה וחצי-שעתיים כשכל 1/2 שעה מורידים את הבצק ו"מקפלים" אותו כדקה.
מחלקים לכדורים של 250 גר' בערך (כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח.
מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי – שעתיים.
מחממים את הטאבון לטמפ' גבוהה.
מרדדים את הבצק לצורות אובליות ארוכות, מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי טימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית.
אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.

ניתן כמובן לאפות בתנור הביתי – מחממים את התנור לחום מקסימלי (250 מעלות),
אופים על אבן אפיה, ולמי שאין, על תבנית מחוממת מראש, תוך כדי חימום התנור. אפשר להשתמש כמובן גם בנייר אפיה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.