מסאבחה שעועית בובעס בלימון כבוש ושקדים

 
מסאבחה
מסאבחה צילום: מתוך ``אצל ארז בגליל``
 
עודכן 12:25 21/04/2009
מערכת אצל ארז בגליל

מנה ים תיכונית שלא תוכלו לעמוד בפניה. המתכון המקורי של ארז קובומרבסקי

 
 
 
 
 

חומרים

1/2 ק"ג שעועית בובעס
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון וחצי-שניים
מלח ים גס
4-5 שיני שום טריות
1-2 פלפל ירוק חריף
1 כוס שקדים קלויים
1/2 כוס לימונים קטנים כבושים וקצוצים
1/2 כוס שמן זית סורי
 

הכנה

משרים את השעועית כ-12 שעות במים. אח"כ מבשלים כ3-4 שעות על אש קטנה עד שהשעועית תתרכך לגמרי.
מועכים במכתש ועלי גדול שום ופלפל ירוק חריף. מוסיפים את השעועית וממשיכים למעוך מוסיפים את הטחינה הגולמית, מעט מנוזלי הבישול של השעועית מתבלים במלח. בוזקים שקדים קלויים קצוצים, שופכים שמן זית מלמעלה ומגישים עם פיתות דרוזיות.
למי שאין מכתש ועילי, ניתן להשתמש כמובן במעבד מזון, בפולסים קצרים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.