מתכון של מסעדת אידה: מגדל פרגיות

 
 
עודכן 10:28 03/05/2009
מערכת קרב סכינים

מתכון מפנק לכל עונה, שעובר מדור לדור במשפחתו של השף שי שמואלי ממסעדת "אידה"

 
 
 
 
 

חומרים (4 מנות)

1 ק"ג פילה פרגית נקי מעור ועצמות
מיץ וגרידה מלימון אחד
3 כפות שמן זית
2 כפות צ'ילי מתוק
לקדירה:
1 ליטר ציר עוף
1 כוס שעועית אדומה מבושלת
2 בצלים קצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס שמציר קצוץ
1 כפית פפריקה
2 יח' לימון פרסי
מיץ מ-2 לימונים
מלח פלפל
שמן
אורז מבושל להגשה
 

אופן ההכנה:

מערבבים את הפרגית עם חומרי המשרה למשך חצי שעה עד יום.

מאדים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את העשבים ומאדים יחדיו,מוסיפים פפריקה ,שעועית וציר עוף ו2 לימון פרסי מבוקעים.

מבשלים כ 20 דקות מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את מיץ הלימון.

מחממים מחבת כבדה משומנת קלות וצולים את הפרגיות -יש לתבל במלח אחרי הצלייה.

בצלחת הגשה עורמים גבעה נאה של אורז יוצקים את הקידרה מסביב בנדיבות ומעל מניחים את נתחי הפרגית הצלוייה.

בתאבון,
שי שמואלי
(מתכון שמקורו מבית סבתא)
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.