לחמניה דקה

 
עודכן 10:32 22/04/2009
חיליק אפרים, ``פרוסות``, על השולחן

מאפה החודש: פלוט חיטה מלאה עם קינואה וחמוציות בציפוי גרעיני דלעת. למעשה מדובר בלחמניה צרה וארוכה

 
 
 
 
 
קוראים לו פלוט כי יש לו צורה של חליל, אבל בעצם מדובר בבגט דק. חיליק אפרים, שף קונדיטור בקפה “פרוסות”, משתף במתכון שלו ללחמניות בוקר בריאות, טעימות ויפות.

12 פלוטים (במשקל 120 גרם) • 15 דק’ הכנה • 40 דק’ התפחה • 25 דק’ אפייה • מאפה מושלם לארוחת בוקר • אפשר להחליף את הסילאן בדבש או לצפות את הלחמניות בכל מה שאוהבים (למשל, גרעיני חמנייה או פתיתי שיבולת שועל).
 

מצרכים:

ארוכות ודקות גזרה
ארוכות ודקות גזרה צילום: פיליפ מיטראי
כוסות (480 גרם) מים
25 גרם (1/2 שקית או 1/2 קובייה) שמרים טריים
1 כף סילאן (דבש תמרים) או דבש רגיל
460 גרם (3 כוסות + 4 כפות) קמח חיטה מלאה
240 גרם (½1 כוסות + 3 כפות) קמח לבן ללחם (שטיבל 2)
1 כף מלח
180 גרם חמוציות מיובשות
80 גרם קינואה (מושרית חצי שעה במים פושרים ומסוננת היטב)
200 גרם גרעיני דלעת לציפוי

הכנה:

- שמים מים, סילאן ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים קמחים ולשים כ-4 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים מלח ולשים במהירות גבוהה כ-6 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. אם הבצק יבש, יש להוסיף מעט מים (כף בכל הוספה).
- מוסיפים קינואה וחמוציות ולשים במשך דקה נוספת עד לערבוב אחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כ-40 דקות בטמפ' החדר.
- חובטים בבצק (להוצאת האוויר) ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים את הבצק ל-12 יחידות (120 גרם כל יחידה) ומעצבים לצורת מקל באורך כ-20 ס”מ. מרטיבים את הבצק במעט מים ומצפים בגרעיני הדלעת.
מסדרים את הבצק המעוצב בתבנית מרופדת בנייר אפייה למנוחה של 20 דקות.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- אופים כ-25-20 דקות. מצננים על רשת.
 

פרוסות: שכונתי אחד מעל כולם

בית קפה עם קסם שכונתי והתמחות בלחמי שאור. השף-אופה חיליק אפרים אופה בסגנון מסורתי, בלי קיצורי דרך, ובלי - שימו לב - שום סוג של שומן, סוכר או תחליף סוכר! המומלצים: לחם בריאות בלגי (16 שקל), לחם שיפון קלאסי (16 שקל), או אחד הפלוטים (יש חמוציות עם קינואה ויש גם צימוקים ואגוזי לוז, שניהם עולים 12 שקל). אבל עדיין מדובר בבית קפה, מה שאומר שליד הקפה אפשר גם להזמין ארוחת בוקר, שמוגשת לאורך כל היום, או את אחד הטארטינים המפורסמים - כריך פתוח עם קורנדביף ופסטו או חזה עוף בגריל ואיולי. [הרוגי מלכות 11, שיכון דן תל אביב, טל' 03-6492000].
 
מאת: חיליק אפרים, "פרוסות" | צילום: פיליפ מיטראי | סטיילינג: בלה רודניק | מתוך גיליון 218, אפריל 2009
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.