עוגת דובדבנים

הדפס
 
 
עודכן 12:32 22/04/2009
אהרוני, ערוץ 10

הדובדבן שבעוגות. אהרוני מפתיע עם עוגת דובדבנים וקלתית בצק שתפאר את שולחנכם.

 

מצרכים:

לבצק:

275 גר' חמאה רכה
250 גר' אבקת סוכר
4 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
250 גר' קמח

לדובדבנים:

500 גר' דובדבנים טריים מגולענים
1 כוס סוכר
1 כף דבש
2 כפות ברנדי
30 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
 

הכנה:

- שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים עד שהתערובת תפוחה וקטיפתית למראה. מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מקררים.
- להכנת הדובדבנים: שמים את כל החומרים במחבת רחבה ומבשלים על להבה גבוהה כשלוש דקות. מסננים היטב (ושומרים את נוזלי הסינון, ברוטב לעוגה) מקררים מעט.
- שמים את הדובדבנים בתחתית של כלי אפיה עגול (פיירקס או כל כלי חסין חום אחר) בקוטר של 24 ס"מ. אפשר גם בתבניות אישיות קטנות בקוטר של כעשרה ס"מ. מוסיפים כרבע כוס מנוזלי הסינון. דוחסים ומהדקים מעט את הדובדבנים לתחתית הכלי ומקררים היטב במקרר למשך שעה.
- מורחים עם כף רטובה את הבצק על הדובדבנים לשכבה אחידה. שכבת הבצק צריכה להיות בעובי של כ-2 ס"מ.
- אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות עד שהבצק יציב לגמרי.
- מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות. הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
- מגישים עם מעט שמנת חמוצה ומעט מנוזלי הסינון.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.