ארוחת אורז

 
חוויה מלאה
חוויה מלאה צילום: דניאל לילה
 
עודכן 22:49 22/04/2009
רות אוליבר, על השולחן

זה לא סתם אורז, זו ארוחה שלמה, צבעונית וחגיגית. פאייה סינטה ועשבי תיבול

 
 
 
 
 

6 מנות • 10 דק’ הכנה • 35 דק’ בישול • הגרסה הקרניבורית עם יחס גבוה של בשר מול אורז

מצרכים:

נתח סינטה בקר במשקל 800 גרם חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
½1 כוסות אורז עגול
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
3 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
200 גרם נקניק קבנוס פרוס
3 עגבניות קלופות וחתוכות לשמיניות
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
 

הכנה:

- מטגנים בצל ושום בסיר רחב ושטוח עם שמן חם רק עד לריכוך, אך אך לא להשחמה. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומיד מוסיפים קוביות סינטה. מטגנים על אש בינונית ונותנים לבשר לספוג תיבול. מוסיפים אורז וקוביות עגבניות ובוחשים.
- יוצקים מים רותחים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שהמים יורדים לגובה האורז. מכסים את האורז בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום, כדי לשמור על עסיסיותו, ומכסים את הסיר. מבשלים 15 דקות על אש נמוכה.
- מסירים את המכסה והנייר ומוסיפים קבנוס, עגבניות חתוכות לשמיניות, עשבי תיבול ואפונה ירוקה. מחזירים את הנייר והמכסה ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את הלהבה ומשהים 10 דקות בסיר המכוסה. מגישים.

גיוון: מחליפים את הסינטה בשייטל או באווזית.

טיפ: הפאייה הפריכה שלי - את כל סוגי הפאייה שאני מכינה אפשר להגיש כמו שהם או אחרי השחמה קלה בתנור חם. לתבשיל נוצר מעטה פריך של אורז זהבהב וקראנצ’י. אצלנו אוהבים את זה מאוד. זאת גם דרך מצוינת לחמם את הפאייה שהכנתם מראש.
 

מקור המתכון: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 217, מרץ 2009

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.