קראמבל אפרסקים

 
 
עודכן 14:38 27/04/2009
אהרוני, ערוץ 10

תאווה לעיניים ולחיך בדמות עוגה מתובלת עם קרם וניל, שזיפים צלויים וציפוי מרנג רך

 
 
 
 
 

לעוגה:

2 כוסות סוכר חום
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס שמן אומגה שלוש
5 ביצים מופרדות
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
מעט ציפורן
מעט פלפל אנגלי
מלח
כוס ריויון
 

לקרם וניל:

חצי ליטר חלב מלא
40 גרם קורנפלור
4 חלמונים
2 מקלות וניל
100 גרם סוכר
חצי מיכל שמנת מתוקה
 

לשזיפים הצלויים:

12 שזיפים
סירופ סוכר: כוס מים וכוס סוכר יחד
מקל וניל
מעט פלפל אנגלי
כף גרגירי כוסברה כתושים

למרנג:
5 חלבונים
חצי כוס סוכר
 
 

הכנה:

טורפים במיקסר עם גיטרה את הסוכר והחמאה עד שהתערובת נהית תפוחה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה את השמן ואת החלמונים בהדרגה. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת אפייה ואת שאר התבלינים. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי עירבול מעט מהיבשים ומעט מהריוויון עד לקבלת עיסה סמיכה. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, אך לא קשה מדי ומקפלים לבצק. מעבירים לשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה ואופים בתנור בחום של 175 מעלות כ-20 דקות. חותכים את השזיפים לשמיניות ושמים בתנית תנור יחד עם סירופ סוכר, וניל, פלפל אנגלי, פלפל שחור וגרגירי כוסברה שלמים וצולים בתנור בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות. מוצאים, מעבירים לרשת ומצננים. קורצים 4 עיגולים בקוטר 22 ס"מ מהבצק. מניחים שכבת בצק אחת, מורחים אותה בקרם וניל ומסדרים מעליה שזיפים. מניחים שכבת עוגה נוספת ומורחים רק קרם וניל. חוזרים על הפעולה שוב עם 2 שכבות נוספות. מסיימים עם קרם וניל ושזיפים. מצננים את העוגה כ-10 דקות במקפיא. מוצאים ועורמים מעל את המרנג וחורכים אותו עם מבער ידני.

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.