מלך השכונה

 
וגם נראה טוב
וגם נראה טוב צילום: יח``צ
 
עודכן 22:41 27/04/2009
אוכל נענע 10

חם או קר, באותו היום או ביום שלמחרת. הרוסטביף יודע את העבודה ושומר על פופולריות גבוהה, שתשדרג גם אתכם

 
 
 
 
 
הרוסביף הוא מנה קלאסית עתיקת יומין. ניתן להגישה חמה או קרה. אם מכינים נתח מספיק גדול, אפשר לאכול אותו חם ביום הראשון ולמחרת קר בכריך נהדר לצהריים. אם רוצים ללכת על בטוח, מנה זו תמיד תהיה מסמר הערב על השולחן. הסינטה מעדיפה מידת עשייה מידיום רייר (55 מעלות צ. במרכז הנתח).
 

החומרים:

2 ק"ג סינטה עם שכבת שומן עליונה
2 כפות דבש
2כפות חרדל דיז'ון חלק
1 כף פלפל שחור גרוס
1כוס בירה כהה, עדיף מהשחורות המרירות כגון 'מרפי' או 'גינס'
10 שיני שום שלמות, קלופות
2 כפות עלי רוזמרין
1 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הדבש, החרדל, הפלפל הגרוס והבירה הכהה. מורחים את התערובת על נתח הבשר ומעסים היטב כ-5 דקות. מטביעים בעדינות את שיני השום המלאות בעומקו של נתח הבשר: חורצים חריץ קטקטן בעזרת סכין, מניחים את שן השום בפתחו של החריץ, ובעזרת גב המזלג דוחפים את השן פנימה (חשוב להקפיד על פיזור נכון של שיני השום לאורכו של הנתח). מפזרים את עלי הרוזמרין ומניחים במקרר לילה שלם.

2. מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני ההכנה. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות צ.). מפזרים את המלח הגס על הנתח עצמו ומחדירים לתוך הנתח בעזרת עיסוי קליל. מחממים מחבת עד שהיא לוהטת ומטגנים את הנתח על כל צדדיו, כך שמתחילים בצד של השומן. מניחים את הסינטה (השומן כלפי מעלה) על רשת מעל תבנית התנור וצולים 30 דקות.

המתכון באדיבות אדם ויה - דורס קצבים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.