חזה עוף צלוי ועגבניות שרי

 
 
עודכן 12:01 03/05/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מכין מנה עיקרית של אסקלופ חזה עוף עם עגבניות שרי, בתוספת של פסטה אורז המכונה "ריזוני"

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 חזות עוף דקים
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות עלי טימין
שמן זית

לרוטב:

2 קופסאות עגבניות שרי קלופות
3 שיני שום פרוסות
2 כפות עלי אורגנו
1 כפית סוכר
150 גרם זיתי קלמטה שחורים, מגולענים
כף קליפת לימון אחת
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טרי
20 עלי בזיליקום שלמים
 

הכנה:

- שמים את חומרי הרוטב בכלי חסין חום, מערבבים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לעשר דקות.
- בינתיים מורחים את החזות בשמן, טימין, מלח ופלפל ומטגנים להשחמה במחבת טפלון מרוחה במעט שמן זית כשתי דקות מכל צד.
- שמים את החזות על הרוטב המוכן, ומכניסים לתנור לעוד 5- 7 דקות בחום של 200 מעלות.
- מגישים עם "פסטה אורז".
 

פסטה אורז - המצרכים:

2 כוסות ריזוני (פסטה בצורת אורז)
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
עלי מרווה
מלח, פלפל
רבע כוס בזיליקום קצוץ דק
 
 

הכנה:

- מבשלים את הריזוני כמו פסטה ומסננים יפה.
- מחממים שמן במחבת רחבה, עם שום ומרווה קצוצה.
- מטגנים את הריזוני במחבת ומתבלים במלח ופלפל כשתי דקות. מערבבים פנימה את הבזיליקום ומגישים עם חזה העוף.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.