ארוחה אביבית

 
בלי להמתין
בלי להמתין צילום: דניאל לילה
 
עודכן 09:15 04/05/2009
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

כל אחד מהמאכלים האביביים האלה הוא נשנוש בפני עצמו. חברו אותם ביחד ותקבלו ארוחה זריזה (45 דקות הכנה בסך הכל), טעימה וקלה

 
 
 
 
 

ראשונה - טארט ריקוטה, פסטו ואספרגוס

מנות קלות ומהירות הכנה
מנות קלות ומהירות הכנה צילום: דניאל לילה
טארט בגודל 25×30 ס”מ • 5 דק’ הכנה • 30 דק’ אפייה • מנה שנראית מיליון דולר בכלום עבודה

500 גרם בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה) מופשר

למלית:
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה 5%
2 כפות ממרח פסטו
מלח ופלפל שחור גרוס
צרור אספרגוס ללא הרבע התחתון
1 כף שמן זית

להברשה:
1 חלמון ביצה טרוף עם כפית חלב

הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה עם פסטו ותבלינים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
- ממלאים את הטארט ואופים: מסמנים בעדינות (בלי לחרוץ) שוליים על מלבן הבצק ברוחב ½1 ס”מ בעזרת סכין. מורחים את המלית על הבצק מלבד השוליים, ומסדרים מעל את האספרגוסים (ראש לרגל). ממליחים, מפלפלים ומזלפים אותם בשמן זית. מברישים את שולי הבצק במעט חלמון טרוף.
- אופים כ-30 דקות, עד שהטארט זהוב
 

עיקרית -› אצבעות דג בציפוי קוסקוס

6 מנות • 10 דק’ הכנה • 10 דק’ טיגון • ציפוי נהדר וקריספי במיוחד לאצבעות הדג • מומלץ לאמץ את הציפוי גם לשניצלונים מחזה עוף

600 גרם פילה דג לבן (לברק, מוסר, ברמונדי)

לציפוי:
3/4 כוס קוסקוס מהיר הכנה
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
קליפת מגוררת מ-1/2 לימון
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/3 כוס קמח
2 ביצים טרופות

לטיגון:
שמן קנולה

להגשה:
מיונז לימון

אופן ההכנה:

- מוציאים את הדג מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה, חותכים לנתחים בעובי 4 ס”מ.
- מכינים תערובת קוסקוס לציפוי:מניחים את הקוסקוס בקערה, יוצקים מים רותחים, מכסים בניילון נצמד ומשהים ל-5 דקות. מערבבים בעזרת מזלג, כדי לאוורר את הקוסקוס, מוסיפים שמן, מיץ לימון, קליפת לימון ופטרוזיליה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
- מצפים ומטגנים: מצפים את נתחי הדג בקמח, טובלים בביצה ואחר כך בתערובת הקוסקוס.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית עם שמן בגובה 1 ס”מ, ומטגנים את הדג 4-3 דקות מכל צד בכמה מחזורים עד להזהבה. מגישים חם עם מיונז לימון.

דיפ - מיונז לימון

1/3 כוס • 3 דק’ הכנה • שדרוג חכם למיונז • הולך מצוין עם דגים מטוגנים, שניצלים וגם מוצלח בתור ממרח לכריך

1/4 כוס מיונז איכותי
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

- מערבבים את כל החומרים ושומרים מכוסה במקרר.
 

תוספת - בטטות בסויה, בלסמי וסילאן

4 מנות • 5 דק’ הכנה • 40 דק’ אפייה • גלוס מלכותי לבטטות אפויות

2 בטטות קלופות וחתוכות לעיגולים בעובי 2 ס”מ
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
להגשה:
עלי תימין

אופן ההכנה:

- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים סויה, בלסמי וסילאן בקערית. מניחים את הבטטות בתבנית, יוצקים את הרוטב ומפלפלים.
- אופים כ-40 דקות, עד שהבטטות רכות ומזוגגות. מפזרים מעל עלי תימין ומגישים.
 

מאת: שי לי ליפא אנג'ל | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 217, מרץ 2009

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.