מרק בטטה

 
 
עודכן 23:04 24/04/2010

מרק בטטות עשיר במרקם קטיפתי שנהדר לאכול עם קרוטונים או לחם קלוי

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
2 בצלים, חצויים וחתוכים לפרוסות
2 גזרים בינוניים, פרוסים דק
1 שורש סלרי, קלוף ופרוס
5 שיני שום, קלופות
2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
מלח ופלפל לבן
1 1/2 ליטר ציר עוף
1 ליטר חלב קוקוס
להגשה:
כוסברה קצוצה/בצל ירוק קצוץ
שמן שומשום
בוטנים, קלויים וגרוסים
 

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180מעלות. שמים את הבטטות בתבנית אפיה, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור ל-40 דקות, עד לריכוך והשחמה.
- בסיר גדול מביאים לרתיחה ציר עוף, בצל, גזר, סלרי, בטטות, שום, ג'ינג'ר וחלב קוקוס. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך הירקות.
- טוחנים את המרק במעבד מזון למרקם חלק. מסננים, מחזירים לסיר נקי ומביאים לרתיחה. מגישים עם אחד או יותר מחומרי הקישוט.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.