שבקייה

 
 
עודכן 14:50 06/05/2009
אהרוני, ערוץ 10

היא תופסת מקום של כבוד כמעט בכל אירוע מרוקאי. עכשיו גם אתם תוכלו להכין את השבקייה שלכם

 
 
 
 
 

חומרים:

600 גרם קמח
200 גרם מחמאה או מרגרינה מומסת
1 כוס מים רותחים
תמצית וניל בנדיבות
שמן לטיגון
כל החומרים יחד, עד לקבלת בצק אחיד
מנוחה כרבע שעה
 

אופן ההכנה:

מרדדים דק. מגלגלים את הבצק לגליל, חותכים פרוסות של 6 - 7 ס"מ ושוב מרדדים לבצק דק. חותכים את הבצק לגודל של מלבנים 10X15 בערך. יוצרים חתכים בתוך המלבן וקושרים. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב.
 

ציפוי:

1 ק"ג סוכר
1 כוס מים
מיץ מ-2 לימונים
תמצית ורדים
מעט שומשום לציפוי

הכנה:
להרתיח עד לקבלת סירופ סמיך. לטבול את השבקייה בסירופ ולפזר מעל שומשום קלוי.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.