ארוחה סינית זריזה

 
כמה רחוק, ככה קרוב
כמה רחוק, ככה קרוב צילום: דניאל לילה
 
עודכן 09:51 07/05/2009
רות אוליבר, על השולחן

ארוחה קלילה עם ירקות ורטבים אסיאתיים. שימו לב לפטנט כבר בשלב הקניות. אותם הירקות משמשים להכנת שתי מנות שונות. שוטפים, חותכים לרצועות דקות ומחלקים בין המנות

 
 
 
 
 

ראשונה - אגרול ירקות

בריאות מן הסינים
בריאות מן הסינים צילום: דניאל לילה
8 אגרולס • 20 דק’ הכנה • 10 דק’ טיגון • מחליפים את הרוטב האדום הזרחני ברוטב צ’ילי טעים

8 עלי סיגרים
5-4 כפות שמן קנולה
2 שיני שום קצוצות
1/2 כרוב חתוך לרצועות דקות
3-2 גזרים מגוררים או חתוך למקלונים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 חבילה נבטי שעועית
1 בצל חתוך לרצועות דקות
רוטב להגשה:
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף מיונז
מלח

אופן ההכנה:

- מחממים היטב מחבת או ווק. מוסיפים שמן, שום וירקות ומקפיצים 3 דקות. מעבירים למסננת לצינון והגרת נוזלים.
- משמנים כל עלה סיגר (אפשר בספריי שמן) משני צידיו. מניחים כף גדושה מתערובת הירקות במרכז בחלק הקרוב, מקפלים את השוליים משני הצדדים למרכז ומגלגלים לסיגר עבה יחסית. מניחים במגש מרופד בניר אפייה, כשצד התפר למטה, כדי לשמור על צורת הגלגול.
- מטגנים במחבת עם מעט שמן, כשצד התפר למטה.
- מכינים רוטב ומגישים: מערבבים צ’ילי, לימון, מיונז ומלח. מגישים לצד הסיגרים.

ואפשר גם -
• להחליף את עלי הסיגרים בעלי פילו.
• לאפות את האגרולס בתנור חם (180 מעלות) כ-20 דקות עד שמזהיב, במקום לטגן.
• להוסיף למלית הירקות בשר טחון או רצועות עוף דקיקות.
• להגיש עם רוטב טריאקי
 

תוספת - מחמצים בסגנון אסיאתי

4 מנות • 15 דק’ הכנה • שעתיים קירור • בווייטנאם קוראים להם קימצ’י

2 מלפפונים פרוסים דק
2 גזרים פרוסים דק
1/2 כרוב פרוס לרצועות דקות
1 לפת פרוסה לרצועות דקות
1 קולרבי פרוס לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים דקים
1/2 כרובית מפורקת לפרחים קטנים

לרוטב:
½1 כוס חומץ אורז (אפשר גם טבעי 5%)
½1 כוסות מים
5 כפות סוכר
3/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק

להגשה:
2 כפות שומשום קלוי

הכנה:

- מניחים את הירקות במיכל פלסטיק או צנצנת בעלת מכסה תואם.
- מבשלים חומץ, מים וסוכר עד לרתיחה, מוסיפים צ’ילי ומערבבים.
- יוצקים את הרוטב החם על הירקות. מכסים ומקררים היטב. שומרים בקירור. מפזרים שומשום קלוי לפני ההגשה.
 

מאת: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 219, מאי 2009 - גיליון שבועות

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.