לחם שום

 
עודכן 17:43 08/05/2009
מערכת אצל ארז בגליל

לחם שום עם קונפי שום בשמן זית ורוזמרין על בסיס פוליש. המתכון המקורי של ארז קומרובסקי

 
 
 
 
 

מרכיבים

להכנת הפוליש:
350 גר' קמח דורום
350 מל' מים קרים
25 גרם שמרים טריים

להכנת הבצק:
700 גר' פוליש
250 מל' מים קרים
250 גר' יוגורט כבשים
20 גר' שמרים
1-1.1 ק"ג קמח דורום
20 גר' מלח
3 כפות שמן זית
300 גר' קונפי שום
מספר ענפי רוזמרין

להכנת הקונפי:
חצי ק"ג שיני שום קלופות
3/4 ליטר שמן זית
 

אופן ההכנה

מכינים את הפוליש ע"י ערבוב הקמח והמים עם השמרים יום קודם להכנת הבצק. מתפיחים מס' שעות בחוץ ומכניסים למקרר מכוסה בניילון. יום למחרת מערבבים את הפוליש עם הקמח והמים, השמרים ושמן הזית לתערובת אחידה, מוסיפים את יוגורט הכבשים לשים 8 דק' ומוסיפים את המלח. מסיימים את הלישה אחרי 4 דקות לערך. מתפיחים מכוסה בניילון כשעתיים – שעתיים וחצי.
בינתיים מכינים את הקונפי שום ע"י בישול שיני השום בשמן הזית על אש נמוכה כ-30 דק' בערך או עד שהשומים רכים לגמרי ונהיים מתוקים.
יוצרים מהבצק נקניק ארוך לא מהודק וחותכים ל-6 חתיכות אמורפיות. מותחים כל חתיכה לרצועה באורך 30 ס"מ לערך ומניחים 3 רצועות יחד על נייר אפייה. מפזרים מלמעלה את שיני השום ומכניסים בין הרצועות בעדינות. מניחים ענף רוזמרין מעל. מתפיחים עוד כשעה ואופים בתנור מחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות עם אדים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.