פויקה על המדורה

 
מבשלים בטבע
מבשלים בטבע צילום: יח``צ
 
עודכן 10:14 11/05/2009
אוכל נענע 10

אם הצטיידתם כבר בפוייקה, זה הזמן להוציאו מן הארון ולהכין תבשיל כנפי עוף וירקות ברוטב סילאן על המדורה, באדיבות הוצאת "מסלולים"

 
 
 
 
 
סיר הפוייקה, שאותו אפשר לרכוש בחנויות טיולים, מחנאות או בשווקים, הוא קדרת ברזל עבה, שבה ניתן להכין תבשילים בתוך המדורה מבלי שיישרפו. זהו מתכון מיוחד לתבשיל פוייקה משביע ומתקתק -ארוחה משפחתית ייחודית ושונה.

משך ההכנה והבישול: 2.5 -2 שעות.

כלים וציוד:
עצים למדורה
סיר פוייקה במידה 3
כוס למדידה
קרש חיתוך
קולפן
סכין לחיתוך
כף גדולה (רצוי מעץ)

המצרכים הדרושים (תבשיל ל-6 אנשים):
10- 12 כנפי עוף מנוקות
4 בצלים
3 תפוחי אדמה
3 בטטות
1/4 דלעת
4 -3 גזרים
3- 2 כוסות גדושות אורז לבן
10 פטריות שמפיניון טריות
5 עגבניות
2 -1 ראשי שום
1 כוס סילאן (דבש תמרים)
0.5 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 בקבוק קולה
חצי בקבוק יין אדום חצי יבש
3 ליטר מים
10 -8 עלי דפנה
2 כפות מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
0.25 ליטר שמן
 

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטות, את הדלעת, הבצלים והגזרים. חותכים את הירקות הקשים: בצלים, תפוחי אדמה, גזרים, בטטות והדלעת באופן גס. לאחר מכן, חותכים את העגבניות ואת הפטריות לחתיכות קטנות, מפרידים את שיני השום ומקלפים אותן.

במקביל, מדליקים מדורה בינונית, וכשהאש חזקה מספיק, מניחים בתוכה את סיר הפוייקה (רצוי להכין מעמד מאבנים, שעליו יהיה ניתן להניח את הסיר בנוחות). שופכים את השמן לסיר, ממתינים שיבעבע, ומוסיפים בזהירות את כנפי העוף לתוך הסיר. מטגנים את הכנפיים כ-10 דקות, מערבבים אותן כך שיהיו מטוגנות מכל הכיוונים. מוסיפים את כל הירקות החתוכים ואת שיני השום. מוסיפים לפוייקה חצי בקבוק יין, בקבוק קולה ומים, כך שהירקות יהיו מכוסים בנוזלים (אך הסיר לא יהיה מלא לגמרי). מוסיפים סילאן, צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור, מכסים את סיר הפוייקה וממתינים. בזמן ההמתנה כדאי להוסיף עצים למדורה ולשמור על אש חזקה, ומדי פעם לערבב את הירקות והעוף.

לאחר כשעה מוסיפים את העגבניות, הפטריות ואת עלי הדפנה, וטועמים את התבשיל – אם העוף מוכן ותפוחי האדמה רכים מספיק, מוסיפים את האורז (בין 2 ל-3 כוסות), מערבבים ומכסים שוב.
שימו לב, אפשר להוסיף את האורז רק כאשר תפוחי האדמה והעוף רכים דיים. ממתינים כחצי שעה נוספת, פותחים שוב את הסיר וטועמים - אם האורז רך ומוכן, משאירים את המכסה פתוח, מערבבים וממתינים שכל הנוזלים יתאדו. אם האורז עדיין לא התרכך – מכסים שוב ומבשלים עוד קצת. כאשר כל הנוזלים מתאדים, האורז מוכן והתבשיל אינו נוזלי – מוציאים את הסיר מהאש באמצעות ידית מתכת או קרש גדול, מחלקים לצלחות, ונהנים מהתבשיל הנהדר.

המתכון לקוח מתוך סדרת ספרי טיולים למשפחות עם ילדים – מתובלים בסיפורים ובבישולים בטבע בהוצאת "מסלולים".
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.