עוגה בחושה עם שזיפים

 
 
עודכן 12:13 11/05/2009
אהרוני, ערוץ 10

כך תשדרגו את העוגה הבחושה הסטנדרטית שלכם. אהרוני מציע חוויה מתקנת בעזרת שזיפים וברנדי

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 ביצים

4\3 1 כוס סוכר
1 שמנת חמוצה
200 גר' חמאה רכה
מיץ וקליפה מגורדת משני לימונים
350 גר' קמח תופח

לשזיפים:
12 שזיפים אדומים, גדולים חצויים ומגולענים
3 כפות סוכר
4 כפות ברנדי
 

הכנה:

- מערבבים את הסוכר והברנדי בקערה רחבה ושטוחה. משרים את השזיפים בתערובת הסוכר והברנדי עם הצד החתוך כלפי מטה, למשך כחצי שעה.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה וממשיכים לערבל עוד דקה.
- מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון ולבסוף, לערבול קצר ביותר את הקמח, עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- מורחים תבנית קפיצית 26 בחמאה ובוזקים לתוכה סוכר, כך שחלקה הפנימי של התבנית יהיה מצופה לגמרי בסוכר. יוצקים אל התבנית את התערובת.
- מסדרים את חצאי השזיפים המושרים על פני העוגה. שימו אותם בצורה חופפת, כמו רעפים, כשהם נוטים מעט באלכסון, סביב העוגה. אין צורך ללחוץ ולדחוף אותם אל הבצק, הם כבר ישקעו לבד.
- מפזרים מעט סוכר על השזיפים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 דקות, למשך כשעה עד שהעוגה יציבה.
- לפני ההגשה, מפזרים מעט אבקת סוכר על העוגה.
 
עוד כתבות במדור אהרוני גורמה - יום ב`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.