טעימות ומתכונים בלבן

 
חלום בלבן
חלום בלבן צילום: יח``צ
 
עודכן 15:07 11/05/2009
אוכל נענע 10

קולקציית המאפים של "טאטי" לקראת שבועות אינה מאכזבת ושומרת על רמת מחירים ריאלית לתקופה. לטעום ולהכין בבית

 
 
 
 
 
עוגות הגבינה, מלבד העוגה הכושית (שהפוליטיקלי קורקט טרם נכנס לרשימת חומרי הגלם שלה), שומרות על פופולאריות גבוהה במשך כל השנה וכמובן בימי חג השבועות. בית הקפה והמאפה "טאטי", שהפך לא מכבר לרשת, אחרי הפתיחה המרשימה של "טאטי לופט" ביהוד, יוצא בקולקציה מרשימה של עוגות, שהריור האינטנסיבי שמגיע עם החוויה החזותית, ממשיך לו באופן פרוזאי לחלוטין עם המגע הראשון על בלוטות הלשון.

בין הרשימה המרשימה נמנים עוגת גבינה קלאסית אפויה, שמצליחה לשמור על פריכות נעימה ועל מחיר הנע בין 54 שח' לעוגה בקוטר 22 ס"מ ל-120 שח' לעוגה בקוטר 28 ס"מ. טארט גבינה ופסיפלורה שמחירו עומד על 68 שח' לקוטר 22 ס"מ ומצליח לגרום גם לפרי התאווה להתאהב בעצמו, וקראנץ' מלוח במילוי גבינות, זיתים ועשבי תיבול, שיסיח את דעתכם מכל המתוק הזה ואפילו להיות אלטרנטיבה איכותית לפיצה עם ניחוחות ביתיים. מלבד העוגות, תוכלו למצוא גם לחמים ופוקאצ'ות שמחירם נע בין 16 -41 שח'.

לאילו שלא עומדים בפיתוי, שני מתכונים שיהפכו אתכם למארחים האולטימטיביים של שבועות:
 

עוגת גבינה ושוקולד

שילוב מנצח
שילוב מנצח צילום: יח"צ
חומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:

לקלתית:
25 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
50 גרם חמאה
65 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח
10 גרם (כף) אבקת קקאו

למלית:
120 מ"ל(חצי כוס) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 גרם גבינה לבנה 9%
120 מ"ל (2/3 מיכל) שמנת חמוצה
100 גרם גבינת שמנת 30%
40 גרם (1/4 כוס פחות כף)סוכר
מעט תמצית וניל
2 ביצים מס' 2
20 גרם (2 כפות) קמח

לציפוי:
50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) שמנת מתוקה
10 גרם גלוקוזה
10 גרם (1 כף) סוכר
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
10 גרם חמאה

הכנה:
מכינים את הקלתית: מעבדים את כל החומרים, למעט חלמון, במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלמון ומערבלים עד להתגבשות כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרדדים ומרפדים את התבנית. אופים את הקלתית כ-15 דקות עד להזהבה קלה.

מחממים תנור ל-160 מעלות. מכינים את המלית: מביאים שמנת מתוקה לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפ' החדר. מערבלים קלות גבינות ושמנת חמוצה עם וניל סוכר. מוסיפים ביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים את השוקולד ומערבלים. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על הקלתית ואופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה יציבה בצדדים ורוטטת במרכז. מצננים לטמפ' החדר.

מכינים את הציפוי:
מצפים ומקררים: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, גלוקוזה וסוכר. יוצקים על השוקולד ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבבים, עד שהיא נטמעת בתערובת.
יוצקים את הציפוי על העוגה מכל צידיה. מעבירים למקרר למשך הלילה.
 

עוגת גבינה שמנת קלאסית

קלאסיקה מודרנית
קלאסיקה מודרנית צילום: יח"צ
חומרים לטבעת אפייה בקוטר 24 ס"מ, גובה 5 ס"מ

לבצק:
100 ג' אבקת סוכר
220 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
310 ג' קמח לבן
10 ג' מלח
30 ג' תמצית וניל איכותית
2 חלמונים (35 ג')

לקרם גבינה:
300 ג' גבינה 9% של "תנובה"
320 ג' גבינת שמנת 30% של "גד"
3 ביצים מס' 2 (165 ג' ביצים)
2 חלמונים (35 ג')
500 ג' יוגורט (2.5 חב') "תנובה"
245 ג' סוכר
גרדה מלימון אחד
15 ג' תמצית ווניל
8 ג' מלח
25 ג' קמח
25 ג' קונפלור

לציפוי השמנת:
400 ג' שמנת חמוצה (2 קופסאות)
100 ג' אבקת סוכר
10 ג' תמצית וניל

אופן הכנת הבצק:
לערבב במג'ימקס את החמאה, קמח, מלח ואבקת סוכר, עד שמתקבלת תערובת של פירורים. להוסיף בבת אחת את החלמונים והווניל עד שמתקבל בצק אחיד במרקם רך מאוד. (צריך להקפיד לא לערבב את הבצק יתר על המידה, הוא מאבד מהפריכות שלו ומתפרק בעת הרידוד). ברגע שהבצק אחיד להוציא לקערה ולעטוף בניילון נצמד. להכניס למקרר לשעה לפחות. (ניתן להשאיר את הבצק מכוסה עד 4 ימים במקרר). לאחר כשעה להוציא את הבצק ולרדד אותו לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית. עובי הבצק צריך להיות 3 מ"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת ב נייר אפייה, לחורר את פני הבצק חורים בעזרת מזלג. לאפות בחום 16 מעלות, במשך 14 דקות. (תנורים חמים יש להוריד את הטמפרטורה ב- 10 מעלות). הבצק צריך להיות אפוי, אבל בצבע חיוור. להוציא את הבצק מהתנור, להניח עליו את טבעת האפייה, בעוד הבצק חם ללחוץ חזק על טבעת האפייה, ולקרוץ ממנו עיגול עד שמתקבל עיגול בקוטר התבנית.

אופן הכנת הקרם גבינה:
מערבבים בקערה גדולה ביצים, וניל ויוגורט עד שחלק. מוסיפים את הגבינות, סוכר מלח ולימון. מערבבים, ולבסוף מוסיפים את הקמח והקורנפלור.מוודאים שהקרם חלק (בלי גושים), יוצקים אותו על תחתית העוגה ומכניסים לתנור, שחומם מראש, ל- 140 מעלות. אופים 35 דקות, ומורידים את חום התנור ל- 120 מעלות לעוד 25 דקות. מוודאים שהעוגה מוכנה ע"י הזזת התבנית, המרקם באמצע צריך להיות רוטט (כמו ג'לי).להוציא מהתנור ולהמתין 15 דקות. בינתיים, מערבבים את כל חומרי הציפוי ערבוב עדין (אין להכניס אוויר לציפוי). ליצוק את הציפוי על מרכז העוגה ולהכניס לתנור חם וכבוי למשך 10 דקות. להוציא את העוגה ולקרר למשך הלילה.

המתכונים באדיבות ברי סייג- שף קונדיטור, לחם "טאטי"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.