פנקייק עם בננות ואוכמניות

 
לא תאמינו כמה הוא טעים
לא תאמינו כמה הוא טעים צילום: יוסי סליס
 
עודכן 07:14 14/05/2009
אוכל נענע 10

פנקייק קמח מלא וריקוטה עם בננות ואוכמניות, עשיר בטעמים וחסכוני בקלוריות, נסו ותראו.

 
 
 
 
 

מצרכים (6-8 מנות):

1/3 1 כוסות גבינת ריקוטה (320 גרם)
3/4 כוס חלב 1% (190 מ"ל)
4 ביצים
1 כף סוכר דמררה
1 כוס קמח מחיטה מלאה (135 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח

2 בננות פרוסות דק
1 כוס אוכמניות
אבקת סוכר
תרסיס שמן בטעם חמאה של עץ הזית
 

אופן ההכנה:

- מערבבים בקערה את הריקוטה, החלב, הביצים, הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והמלח
- מחממים מחבת ומרססים אותה בכ-5 ריסוסים קצרים של תרסיס בטעם חמאה של עץ הזית
- יוצקים כמות של 2-3 כפות מן התערובת על המחבת ומטגנים כ-2 דקות על אש נמוכה – בינונית, עד שנוצר קרום שחום על תחתית הפנקייק.
- הופכים את הפנקייק ומטגנים 2 דקות נוספות.

הגשה:

מניחים על צלחת שטוחה פנקייק אחד, ומסדרים מעליו פרוסות בננה, מעט אוכמניות ומאבקים באבקת סוכר.
מכסים בפנקייק נוסף, ומסדרים בננות, אוכמניות ואבקת סוכר.
מכסים בפנקייק שלישי, מאבקים באבקת סוכר ומזלפים מעט דבש או סילאן (דבש תמרים).


המתכון באדיבות 'עץ הזית'
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.