שעועית פריכה

 
מלכת הירקות
מלכת הירקות צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:14 14/05/2009
אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחן

הפיתוי הוא לגשת ישר לקפואה, אבל לפחות פעם אחת כדאי להשתמש בטרייה, היא פריכה הרבה יותר וטעמה רענן ואביבי

 
 
 
 
 
4 מנות • 10 דק’ הכנה • 10 דק’ הקפצה • הסובין תופס את התפקיד של פירורי הלחם

מצרכים:
500 גרם שעועית צהובה ו/או ירוקה
30 גרם חמאה
1 כף שמן זית
2 שיני שום קצוצות
5 פילטים של אנשובי
3 כפות סובין
1 כף זרעי שומשום

הכנה:
- חולטים שעועית בסיר עם מי מלח רותחים 5-3 דקות ומסננים. המהדרין מעבירים למי קרח, להפסקת בישול ושמירה על הגוון הירוק. מסננים וקוצצים גס
- מחממים ווק או מחבת גדולה עם חמאה, שמן, שום, אנשובי, סובין ושומשום, ומטגנים תוך כדי ערבוב ומעיכה עד שעולה ריח
- מוסיפים את השעועית ומקפיצים יחד 5-3 דקות, תלוי במידת הפריכות הרצויה
- מחליפים את האנשובי בבייקון או בחזה אווז מעושן קצוצים דק

עוד 5 רעיונות עם שעועית ירוקה:
מוקפצת עם סויה או טריאקי ושומשום
מעורבבת עם פסטו
ברוטב של קארי וחלב קוקוס
מוקרמת עם שמנת ופרמזן
מבושלת ברוטב עגבניות עם שום ובזיליקום

מקור המתכון: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | מתוך גיליון 219, מאי 2009 - גיליון שבועות
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.