פשטידת בטטות וגבינות

 
כתום עולה
כתום עולה
 
עודכן 09:12 15/05/2009
אוכל נענע 10

שבועות בפתח, זה הזמן להכין פשטידת בטטות וגבינות חלומית שתפאר את שולחן השבת כמו גם את שולחן החג

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 כפות שמן זית
2 בטטות גדולות - קלופות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 יח' כרישה - חתוכה לטבעות דקות
1 יח' בצל גדול - מקולף, שטוף וקצוץ
2 יח' דלעת ערמונים - מקולפות, מרוקנות מגרעינים וחתוכות לקוביות גדולות (לא חובה)
1 יח' גמבה - חתוך לקוביות קטנות
קופסא קוטג' טרה
1 יח' שמנת חמוצה  (200 גר')
50 גר' חמאה - רכה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
5 כפות קמח תופח
מלח
טימין טרי

 

אופן ההכנה:

- מקפיצים בווק את הבצל והכרישה עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף
- מוספים לווק את שאר הירקות והחמאה מערבבים ומטגנים עד לריכוך הירקות
- מערבבים היטב את שאר החומרים בקערה
- מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה או משומנת היטב לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות, למשך כ- 45 דקות

- תבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית אלומיניום עמוקה בגודל בינוני

המלצת השף:

- להגיש את הפשטידה בליווי יוגורט טרה וגרידת לימון
- ניתן להוסיף לפשטידה גבינה צהובה מגורדת של טרה
- לאוהבי השום - ניתן להוסיף לווק כ-6 שיניים שלמות

המתכון באדיבות השף ברק חי חורש ל"טרה"

 

מתכון פשוט למאפינס תירס >>

מתכון לשבלולי בצק במילוי גבינות ועגבניות >>

שלושה מתכונים להכנת קיש גבינה >>

מתכון לעלי פילו במילוי גבינות >>

מתכון למאפינס קוטג' וזיתים >>

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.