מתוק בלב

 
קוצרים מחמאות
קוצרים מחמאות
 
עודכן 07:37 20/05/2009
אוכל נענע 10

"נטע בשביל השוקולד" מפנקת אתכם בקינוחים מרשימים שקוצרים אינספור מחמאות: שכבות של שוקולד לבן ומריר עם תותים, עוגת גבינה במילוי טרפלס על בסיס קרנץ' חלבה ופנקוטה ברוטב תותים

 
 
 
 
 
נטע סופר, שוקולטיירית "נטע בשביל השוקולד", מייצרת שוקולדים מחומרים טבעיים בלבד וללא חומרים משמרים. השוקולדים נעשים ביסודיות, התמדה, נתינה והמון אהבה. וכדי שגם אתם תוכלו להנות מהאהבה הזו, קבלו שלושה מתכונים שאף אחד לא יאמין לכם שעשיתם.
 

שכבות של שוקולד לבן ושוקולד מריר עם תותים

גנאש שוקולד לבן
1 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן

גנאש שוקולד מריר
1מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר משובח

רוטב תותים
350 גרם תות שדה שטוף פרוס
4 כפות סוכר
5 כפות ליקר ברנדי
כדור ווניל
8-10 תותים שלמים

אופן ההכנה:
- גנאש שוקולד לבן: מביאים את השמנת לרתיחה על גבי הכיריים. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד להמסה מוחלטת ומקררים מעט. מכניסים לשקית זילוף ומניחים במקרר
- גנאש שוקולד מריר: מביאים את השמנת לרתיחה על גבי הכיריים. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד להמסה מוחלטת ומקררים מעט. מכניסים לשקית זילוף ומניחים במקרר
- מערבבים את התותים עם הסוכר והברנדי ומרסקים במעבד מזון.
- מרכיבים את המנה: בגביע זכוכית על רגל מזלפים את הגנאש שוקולד לבן, מניחים 2 תותים מזלפים את הקרם שוקולד ומניחים כדור גלידה. מעל יוצקים את סירופ התותים ומקשטים עם עלה נענע.
 

עוגת גבינה במילוי טרפלס אמרטו על בסיס קרנץ' חלבה

מגדל פאר
מגדל פאר
תבנית עגולה 26

החומרים לטרפלס:
250 גרם שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר
4 כפות ליקר אמרטו
קקאו לציפוי

החומרים לבסיס:
150 גרם עוגיות טחונות
120 גרם חלבה מפוררת
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה ממוסת

למלית:
2 מכלי שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג ווניל
500 גרם גבינה לבנה 9%
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
1/2 שקית ג'לטין
1/4 כוס מים רותחים

הכנת הטראפלס:
מחממים את השמנת עד לסף רתיחה, מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוספים את הליקר אמרטו ומצננים למספר שעות. כאשר התערובת קרה יוצרים ממנה כדורים מגלגלים בקקאו ומסדרים בכלי סגור - משאירים במקרר.

הכנת הבסיס:
מערבבים בקערה את כל חומרי הבסיס לתערובת אחידה, משטחים בתבנית ומהדקים היטב.

הכנת המלית:
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, מערבבים את החלב סוכר וגבינה במהירות נמוכה, מוספים את הפודינג ומערבבים היטב עד לקבלת מסה חלקה. ממיסים את הג'לטין במים רותחים ומצננים. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה, מערבבים היטב ויוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת - מערבבים.

הרכבת העוגה:
יוצקים 1/2 מהתערובת על הבסיס, מפזרים את הטראפלס (משאירים 10 טראפלס לקישוט) ויוצקים את שאר התערובת. מקררים במקרר למשך 4-5 שעות.

קישוט:
מפזרים את שאר הטרפלס על גבי העוגה ובוזקים אבקת קקאו.
 

פנקוטה (מעדן איטלקי שפירושו שמנת מבושלת)

1 מיכל (250 מ” ל) שמנת מתוקה
1כוס חלב
2 כפיות אבקת ג’לטין
3 כפות שטוחות סוכר
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
1/2כוס רוטב תותים

רוטב התותים:
1 סלסילה (500 גרם) תותים שטופים
1/4 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף קוואנטרו או ליקר אחר

אופן ההכנה:
מכינים את רוטב התותים: מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת לקבלת מרקם חלק, שומרים במקרר.
מכינים פנקוטה: יוצקים שמנת מתוקה וחלב לסיר, מפזרים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כרבע שעה. מוסיפים סוכר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והג’לטין נמסים היטב, מבלי להביא לרתיחה. מגבירים מעט את האש, מוסיפים שוקולד קצוץ ורוטב תותים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. יוצקים לתבנית סיליקון שקעים או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.
הגשה: הופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות, מקשטים ברוטב תותים ותותים טריים ומגישים באהבה
 
 
אורגניות מתוקה
אורגניות מתוקה
ואם לא די בכך, אחרי שרובנו כבר הבנו שמזון אורגני הוא בריא יותר בשבילנו והמגמה רק מתרחבת, החל מפירות וירקות אורגניים ועד לבגדים אורגניים. עכשיו הגיע זמנו של השוקולד האורגני. "נטע בשביל השוקולד" עמלה ורקחה מעדן שכולו על טהרת הטבעיות (קנה סוכר אורגני, קקאו אורגני ושאר תוספות) כי מגיע לנו האיכותי ביותר. שווה לנסות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.