פיננסייר פיסטוק וגנאש פטל

 
 
עודכן 09:23 20/05/2009
אהרוני, ערוץ 10

עוגת פיסטוק קטנה וטעימה בציפוי שוקולד לבן וגאנש פטל

 
 
 
 
 

מצרכים (פיננסייר פיסטוק):

300 גר' חמאה
300 גר' חלבונים
300 גר' סוכר
120 גר' קמח
120 גר' אבקת שקדים
50 גר' מחית פיסטוק

אופן הכנה:

- בסיר קטן על אש קטנה מחממים חמאה עד שהיא כמעט נשרפת ומעלה ניחוח אגוזי חזק
- מניחים בצד להתקרר
- בינתיים מערבבים בקערה את הסוכר, הקמח ואבקת השקדים
- מוסיפים את החלבונים לאט ותוך כדי ערבוב עד למסה הומוגנית
- מוסיפים את החמאה "השרופה" בזרם דק ותוך ערבוב עד שמתקבלת מסה מבריקה ואחידה
- מוסיפים את מחית הפיסטוק ומניחם בצד או במקרר לשעה
- ניתן להכין מראש, לשמור בקירור ולאפות לפי הצורך
- מחממים תנור ל- 155 מעלות, ממלאים תבנית סיליקון בצורה הרצויה ואופים כ- 15 דקות
- מקררים בחוץ וחולצים מהתבנית
 

מצרכים (גאנש פטל):

250 גר' שוקולד לבן קצוץ
80 גר' מחית פטל
80 גר' פטל קפוא
1 חבילה פטל אדום טרי

אופן ההכנה:

- מחממים מחית פטל ופטל קפוא על אש קטנה עד לרתיחה
- יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת גנאש מבריק והומוגני
- מקררים ומזלפים על הפיננסייר
- מקשטים בפטל טרי
- ניתן גם לעשות פירמידות פיננסיר פיסטוק וכסיס מאותו מתכון

לוח המרת מידות ומשקל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.