פיצה פוקצ'ה בתוספת ברוקולי וזוקיני

 
חם מהתנור
חם מהתנור צילום: שי אפגין
 
עודכן 07:07 21/05/2009
אוכל נענע 10

בשביל מה להזמין את השליח כשאתם יכולים להנות מהדבר האמיתי. פיצה פוקצ'ה עם גבינה מבעבעת בתוספת ברוקולי וזוקיני.

 
 
 
 
 
מתכון ל-2 פיצות גדולות בתבנית אלומניום 26 ס"מ

חומרים לבצק פוקצ'ה:

5 כוסות קמח
1/2 שקית + כפית - שימרית
1 ו-1/2 כפות סילן
1 ו-3/4 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמן זית
1 ו-1/2 כפיות מלח

תוספת לבצק לאחר תפיחה:

1/3 כוס שמן
מלח גס, אורגנו מיובש (לא חובה)

חומרים לפיצה:

כוס רוטב עגבניות (מתכון בהמשך)
1/2 ק"ג גבינה צהובה מגורדת של "טרה"
1 יח' זוקיני (קישוא) ירוק שטוף ופרוס לטבעות
16 יח' פרחי ברוקולי קטנים – מושרים במים רותחים (1 יח' גבעול עבה)
1 יח' צ'ילי אדום טרי - שטוף ופרוס

אופן הכנה:

- מערבבים במיקסר (עם וו לישה) את החומרים היבשים (פרט למלח) כ-5 דקות
- מוסיפים את שאר החומרים הרטובים כולל המלח ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ומעט דביק
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו
- מניחים על תבנית עגולה גדולה נייר אפייה ומעליו משטחים מחצית מכמות הבצק מתפיחים קלות (כ-15 דק')
- יוצרים שקעים בבצק בעזרת האצבעות, שופכים מחצית משמן הזית על הבצק מפזרים מעט מלח ואורגנו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות (אפייה חלקית)
- מוציאים את הפוקצ'ה מהתנור מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים על הרוטב גבינה צהובה מגורדת, פרוסות זוקיני, פרוסות צ'ילי ופרחי ברוקולי
- מכניסים את הפיצה פוקצ'ה לתנור ל-10 דקות נוספות ומגישים חם


רוטב עגבניות:

3 יח' עגבניות שטופות וחתוכות לרבעים
2 שיני שום גדולות
1/4 כוס שמן
2 כפות דבש
4 טיפות טבסקו
קורט מלח

מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד קבלת רוטב חלק

המלצת השף:
- ניתן להחליף את הצ'ילי בפלפל גמבה
- ניתן לשים כל תוספת שהילדים או אתם אוהבים
- ניתן להוסיף לבצק מעט עשבי תבלין טריים קצוצים בזמן הלישה

באדיבות השף ברק חי חורש ל"טרה"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.