מוסקה

הדפס
 
 
עודכן 07:27 21/05/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מקבל את השבת עם מוסקה - שכבות של חצילים במילוי בשר בקר ורוטב עגבניות

 

מצרכים:

4 חצילים
שמן זית לטיגון
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
4 עלי מרווה קצוצים
6 כפות שמן זית
1 ק"ג בשר בקר טרי, טחון
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קלופות
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור טחון טרי
10 עלי בזיליקום קרועים ביד
4 עגבניות קלופות, קצוצות
3\1 כוס צנוברים

אופן ההכנה:

- פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של קצת פחות מסנטימטר
- ממליחים ומפלפלים
- מורחים את החצילים בשמן זית בשני הצדדים
- שמים בתבנית התנור ואופים בחום של 170 מעלות עד שהחצילים רכים
- מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו כחמש דקות תוך כדי ערבוב את השום, הבצל ועלי המרווה
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר שחום ומפורר לגמרי
- מוסיפים את העגבניות, הצנוברים, מלח ופלפל וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שתערובת הבשר מסמיכה. מקררים מעט
- שמים את כל החומרים, מלבד עלי הבזיליקום, במעבד מזון ומרסקים לתערובת חלקה
- מערבבים את עלי הבזיליקום הקרועים לרוטב
- מרפדים תחתית של תבנית מלבנית חסינת חום בפרוסות החציל
- מניחים על החצילים מחצית מכמות הבשר בשכבה אחידה. על הבשר מניחים עוד שכבה של פרוסות חצילים
- יוצקים מעט מהרוטב על החצילים, מניחים את המחצית השנייה של הבשר ומכסים בשכבה אחרונה של פרוסות חצילים
- יוצקים מעל הכל את שאר הרוטב ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה ורבע
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.