ביסק סרטנים

 
 
עודכן 13:44 25/05/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני מגיש, מנת גורמה מאתגרת של מרק סרטנים בתוספת ספרינג רול מדפי אורז

 
 
 
 
 
להכנת 1 ליטר מרק- כ-5 מנות בצלחות מרק או כ-8 מנות בכוסות קפוצ'ינו

מצרכים:

10 סרטנים כחולים בגודל בינוני נקיים ושטופים

לציר סרטנים:
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות גדולות
4 ענפי סלרי אמריקאי חתוך לקוביות גדולות
2 ענפי טימין טרי
1 שן שום
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
3 ליטרים מים בטמפ' הברז
1 פלפל שטה מיובש
2 פלפל אנגלי
עלה דפנה

להכנת ביסק:
1 ליטר ציר סרטנים (ממתכון שלעיל)
500 סמ"ק שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
30 גרם קמח (2 כפות גדושות)
1 שום כתושה
3 כפות רוטב סויה
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה של עלי טימין טרי קצוצים

להכנת הספרינג רול:
5 דפי אורז לספרינג רול
בשר סרטנים שהוצאנו מהסרטנים של הציר
5-8 לבבות חסה רעננים
1 גזר בינוני חתוך לגפרורים קטנים
2 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים לגפרורים דקים
חופן גפרורי סלק
2 כפיות עירית קצוצה
1 כפית עלי כוסברה קצוצה
1 כפית עלי בזיליקום קצוץ
1 חלמון ביצה
3 כפיות פנקו (פירורי לחם יפניים)
2 כפיות גבינת פרמזן מגוררת
3-4 טיפות שמן שומשום
מלח לפי הטעם
קורט פלפל שטה גרוס
1 חלמון ביצה להדבקת הספרינג רול

כלי לאידוי
נייר אפייה
 
אופן הכנת הציר:
- חוצים את הסרטנים ומוציאים בעזרת כפית את הבשר מהגוף ובעזרת צבת מיוחדת את הבשר שבצבתות
- את הבשר לשמור בקערה למילוי הספרינג רול ואת השריון הריק שומרים לציר
- בסיר גדול עם מעט שמן זית מאדים ירקות השורש החתוכים עם שאר המרכיבים למעט רסק העגבניות
- לאחר 5 דק' כשהירקות מתחילים להזהיב מוסיפים את הרסק ומבשלים כדקה או שתים נוספות תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את שריון הסרטנים ומערבבים היטב
- מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה
- ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה למשך כשעה וחצי כשמדי פעם מסירים קצף שמצטבר מעל
- בגמר הבישול מורידים מהאש, מצננים, מסננים ושומרים להכנת הביסק

הכנת הביסק:
- בסיר בינוני ממיסים חמאה על להבה בינונית
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה לקבלת רביכה חלקה ללא גושים
- מוזגים את השמנת באיטיות לסיר תוך כדי ערבוב הרביכה
- מוזגים באותו אופן את ציר הסרטנים לסיר
- מתבלים עם שום, פלפל שחור גרוס, רוטב סויה והטימין
- מביאים לרתיחה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם
- ממשיכים לבשל כחצי שעה או עד להסמכת הביסק - יש לערבב מדי פעם למנוע הידבקות הרביכה בקרקעית הסיר
- שומרים חם להגשה
- לפני ההגשה רצוי להקציף את המרק בעזרת בלנדר יד על מנת ליצור מרקם חלק ואוורירי
- להגשה מומלץ לקשט עם שמנת מתוקה מוקצפת קלות ותיבול עדין של עלי טימין טריים או עירית קצוצה

הכנת הספרינג רול:
- בקערה גדולה מערבבים בשר סרטנים, עירית, כוסברה, בזיליקום עם הפרמזן ובוטנים קצוצים
- מערבבים בעדינות, מתבלים עם שמן סומסום, פלפל שטה גרוס ומעט מלח
- את דפי האורז יש להרטיב במים פושרים כדי שיהיו גמישים במברשת עם חלב קוקוס
- מניחים עלה חסה מעל כל דף אורז, חופן גזר וחופן סלרי חתוכים מסודרים לרוחב
- מוסיפים מעל כף ממלית בשר הסרטנים ומגלגלים את דף האורז תוך כדי קיפול הקצוות פנימה
- מהדקים את המילוי בפנים ומדביקים את הקצה בעזרת חלב קוקוס
- את הספרינג רול מסדרים על נייר אפיה בתוך סיר אידוי ומאדים מעל ציר הסרטנים או הביסק למשך 2-3 דקות
- לפני ההגשה חוצים את הרול לאלכסון ומגישים לצד או בתוך הביסק
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.