לחם יין ואגוזים

 
עודכן 15:25 25/05/2009
מערכת ``אצל ארז בגליל``

לחם יין ואגוזים. המתכון המקורי של ארז קומרובסקי

 
 
 
 
 

מצרכים

350 גר' שאור מקמח מלא
100 גר' מים קרים
300 גר' קמח מלא אורגני
250-300 גר' קמח חיטה בהיר
1 כף גלוטן
15 גר' מלח
1 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס צימוקים אוזבקיים
1 כוס יין אדום (מסוג ברברה)
עלי גפן צעירים
 

אופן ההכנה

לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהצימוקים האגוזים והמלח 8 דק'. מוסיפים את המלח והתוספות וממשיכים בלישה עוד מס' דק'. נותנים לתפוח במקרר כ-4 שעות. יוצרים כיכר לחם עגולה, מרפדים סלסילה בעלי גפן ומניחים את כדור הבצק על העלים. מכסים בניילון ומתפיחים במקום קריר עוד 6 שעות לערך. אופים בתנור מחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות עם אדים כ-20 דק' מנמיכים את הטמפ' ל-190 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-40 דק' או עד שהלחם מוכן וקליפתו קשה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.