עוגת עלי גפן

 
עודכן 15:36 25/05/2009
מערכת ``אצל ארז בגליל``

יש להשתמש בתבנית עוגה עגולה. המתכון המקורי של ארז קומרובסקי

 
 
 
 
 

מצרכים

עלי גפן צעירים
1/2 ק"ג אורז עגול
1/2 כוס שמן זית עדין
1/2 ק"ג בשר טלה קצוץ בסכין דק דק

לתערובת התבלינים:
פלפל אנגלי, מוסקט, הל, פלפל לבן.
אגודת בצל ירוק קצוצה דק דק
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס פיסטוקים
1/2 ליטר ציר עוף חם
1-1.5 כוס סוביניון בלאן
מלח ים גס לפי הטעם
 

אופן ההכנה

חולטים את האורז העגול במים רותחים ומשהים למס' דקות ומסננים בסיום. מערבבים את בשר הטלה הקצוץ עם הבצל הירוק, האורז העגול החלוט, התבלינים שכתשתם במכתש ועלי, השקדים והפיסטוקים. מוסיפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ים גס.
משטחים את עלי הגפן הצעירים על תבנית קוגלהוף או תבנית עוגות שמרים עגולה עם חור באמצע ומרפדים גם את כל הדפנות. ממלאים את התבנית המרופדת בתערובת האורז והבשר שהכנתם. מכסים בעלי גפן נוספים. יוצקים יין לבן סוביניון וציר עוף ואופים כשעה בתנור מחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.