עוגת חצילים וגבינת שמנת עיזים

 
עודכן 16:13 25/05/2009
מערכת ``אצל ארז בגליל``

עוגת חצילים וגבינת שמנת עיזים 30% שומן לפחות. המתכון המקורי של ארז קומרובסקי

 
 
 
 
 

חומרים

5-6 חצילים עגולים יפים וטריים פרוסים לאורך בעובי של 1/2 ס"מ
1 כוס שמן זית
מיץ מ1-2 לימונים בשלים
2-3 פלפלים חריפים
אגודת בצל ירוק קצוץ דק
1/2 ק"ג גבינת, גבינת מה-עז של משק צוריאל
(או כל גליל גבינת עיזים שמנה)
 

אופן ההכנה

מורחים את החצילים בשמן הזית בנדיבות וצולים במחבת פסים או בתנור או בגריל. היזהרו לא לייבש את החצילים. במהלך הצלייה אפשר לפזר מעט מלח גס מעל החצילים. צולים את הפלפלים החריפים בגריל עד שהעור נשרף והם מתרככים, משהים מס' דקות בכלי סגור וקולפים את העור השרוף. קוצצים את הפלפלים הקלויים דק דק, מטפטפים מעט מיץ לימון על פרוסות החצילים הקלויות ומסדרים על תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ, שכל התחתית והדפנות יהיו מצופות בחצילים. מערבבים את גבינת העיזים עם הבצל הירוק הקצוץ ובשר הפלפלים החריפים ומשטחים מעל החצילים. מניחים מעל הגבינה עוד פרוסות חצילים קלויות. מגישים עם לחם טרי.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.