כנאפה מנגולד ויוגורט עיזים מחלב מלא

 
עודכן 16:17 25/05/2009
מערכת ``אצל ארז בגליל``

כנאפה מנגולד ויוגורט עיזים מחלב מלא. המתכון המקורי של ארז קומרובסקי

 
 
 
 
 

מצרכים

1/2 ק"ג איטריות קדאיף
300 גר' חמאה מזוככת – סמנה – בחנויות ערביות, 1/2 ק"ג גהי בחנויות מזרח ומערב.
1.5 בצלים קצוצים דק
5-6 כפות שמן זית פיקואל
1 אגודת עלי מנגולד ירוקים ואדומים
קורט מוסקט
פלפל לבן גרוס גס לפי הטעם
1.5 כוס יוגורט עיזים מחלב מלא
1 פלפל חריף קצוץ דק
חופן עלי נענע קצוצה דק
1 כף דבש גדושה
מלח ים גס
 

אופן ההכנה

להכנת המילוי, קוצצים את גבעולי המנגולד דק דק ואת העלים חותכים לרצועות דקיקות. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד שמזהיב קלות, מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים בבישול עוד מס' דקות. מוסיפים את עלי המנגולד החתוכים ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט, מאדים מספר דקות ומניחים להתקרר במסננת.
להכנתה החמאה המזוככת:
ממיסים את החמאה בסיר קטן ומזככים ע"י הורדת הקצף פעם אחר פעם ומסננים. אפשר להשתמש בגהי הודי או בסמנה של הערבים!
מערבבים אטריות קדאיף שגזרתם דק עם החמאה בקערה. משטחים על סינייה קטנה או תבנית מלבנית. מפזרים מלמעלה את עלי המנגולד ומניחים עוד שכבת קדאיף עם החמאה המזוככת. אופים בטמפ' של 220 מעלות כ10-15 דק' או עד שמשחים. בינתיים מכינים את תערובת היוגורט, מערבבים את יוגורט העיזים עם הפלפל הירוק הקצוץ, עלי הנענע והדבש, מתבלים במלח. כשהכנאפה יוצאת מהתנור שופכים את תערובת היוגורט שהכנתם על הכנאפה ומגישים מיד.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.