שבלולי פיצה

 
ניחוחות מהתנור
ניחוחות מהתנור צילום: אסף אמברם
 
עודכן 07:44 27/05/2009
אוכל נענע 10

הם קלי הכנה ונחטפים במהירות, שבלולי בצק וגבינה במלית רוטב עגבניות וגבינה צהובה

 
 
 
 
 
שבלולי פיצה קלי-הכנה, שנחטפים במהירות. במקום קצ'קבל אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה מגוררת. במקום תערובת הביצה והחלמונים למשיחה, שמעניקה צבע יפה למאפה, ניתן להסתפק בחלמון טרוף עם כף מים קרים. אם נותרו שאריות, מומלץ לחממן בתנור או בטוסטר אובן – ולא במיקרוגל.

המרכיבים (ל- 32 שבלולים):

לבצק:
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
1 שקית (10 גרם, 2 ו-1/2 כפיות) אבקת אפייה
2/3 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 חב' (240 גרם) גבינה לבנה 5%

למלית:
200-240 גרם (כ-2/3 צנצנת) רוטב פסטה פיקנטי
150 גרם גבינת קצ'קבל, מגוררת

לזיגוג:
1 ביצה
2 חלמונים
קורט נדיב של מלח
קורט נדיב של סוכר
לעיטור: שומשום
עזרים: נייר אפייה, מברשת

אופן ההכנה:

- מניחים קמח, אבקת אפייה ומלח במעבד מזון ומעבדים במשך כמה שניות
- מוסיפים קוביות חמאה קטנות בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי
- מוסיפים גבינה לבנה ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 20-30 דקות
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
- מפזרים מעט קמח על גבי משטח עבודה, מוציאים את הבצק מן המקרר ומחלקים ל-3 חלקים מרדדים פיסת בצק לצורת מלבן וקוטמים את שוליו בעזרת סכין, לקבלת מלבן יפה.
- מורחים 2-3 כפות רוטב עגבניות על מלבן הבצק, בעזרת כף
- מפזרים 1/3 מכמות הקצ'קבל ומגלגלים את הבצק פנימה, תוך כדי הידוק קל, עד לקבלת גלילה
- מניחים את הגלילה שהתקבלה על גבי תבנית או צלחת מוארכת ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות, כדי שתחתך יפה
- בעזרת סכין נקייה, חותכים פיסות ברוחב 1/2-2 ס"מ מהגלילה. מעת לעת מנקים את הסכין בעזרת מגבת נייר, כדי שייחתכו פיסות נקיות. מניחים את הפיסות על גבי התבנית, כשצורת השבלול פונה מעלה. ממשיכים כך עם שתי פיסות הבצק הנותרות
- טורפים את מרכיבי הזיגוג: ביצה, חלמונים, מלח וסוכר
- מושחים את השבלולים בתערובת, בעזרת מברשת, ומפזרים שומשום בנדיבות
- מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 20 דקות
- מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים

המתכון באדיבות "הרדוף – תוצרת מזון אורגני"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.