קשת בענן

 
אותנטיות במיטבה
אותנטיות במיטבה
 
עודכן 07:45 27/05/2009
רוית חייקה

חצי רומניה חצי עיראקית יצאה לאכול אוכל פרסי אותנטי. איך היה? אתם מוזמנים לקרוא

 
 
 
 
 
דקה אחרי שהחנינו את האוטו באזור התחנה המרכזית בתל אביב, התעוררו בי ובבן זוגי ספקות לגבי החוויה הקולינרית שמחכה לנו. האזור נראה מעט מפוקפק, אך שכנענו את עצמנו שמסעדה אותנטית מקומה בצד האותנטי של העיר. בחרנו לחנות במרחק מה מהמסעדה, למרות העובדה שמאחורי המסעדה נמצא חניון גדול במחיר מציאה של 10 ש"ח לכל היום. בזכות החנייה הרחוקה זכינו לטיול צבעוני ברחוב נווה-שאנן, בין דוכני השווארמה, העובדים הזרים וחנויות הדיסקם המזויפים. עד שהגענו לממלכת המטבח הפרסי, מסעדת "קשת".

סלבס במסגרת

המסעדה מעוצבת בפשטות נעימה בסגנון המסעדות השכונתיות של פעם, עם קירות עמוסי תמונות סלבס סועדים וברקע מוזיקה פרסית שמשבחת את האווירה. יוסי, מבעלי המקום, קיבל אותנו בחיוך וליווה אותנו באדיבות לאורך כל הארוחה, במיוחד כשביקשנו הסברים על המנות האותנטיות והטעימות. תפריט המסעדה אשר מופיע על פליסמנט בכל שולחן, מחולק לימי השבוע ומורכב ממנות פרסיות בסיסיות ותוספות יומיומיות מגוונות ומיוחדות, בעיקר למי שאינו מתמצא במטבח הפרסי.

אחד אחד

בתחילת הארוחה הגיעו לשולחננו צלחת ירק טרי, חמוצים ופיתות אשר ליוו את כל הארוחה. מכיוון שאיננו מכירים את המטבח הפרסי, ביקשנו מיוסי להמליץ לנו על המטעמים. כמה דקות אחרי ולשולחן הגיעה צלחת עמוסה באורז לבן ואורז עם גזר (20 ש"ח). האורז, כיאה לאורז פרסי, מבושל אחד אחד וטעמו מדהים. יחד עם האורז טעמנו ממנת הג'ורמה סבזי- תבשיל ירק, לימון פרסי ובשר בקר עסיסי (35 ש"ח). חמיצות הלימון השתלבה נהדר עם טעמי הבשר ותערובת הירוקים והייתה ליווי מצויין לאורז המתקתק. בהמשך הוגשה לנו מנת גונדי (20 ש"ח), מאכל פרסי אותנטי עשוי חומוס קלוי וחזה עוף בתיבול הל אשר מוגש בתוך מרק צח. הגונדי הזכיר לי במעט את הקניידלך האהובים מבית אמא והפך את הארוחה לטעימה ומשביעה. בנוסף למנות האורז, הגונדי והג'ורמה סבזי, מציעה המסעדה שלל תבשילים, ממולאים ובשרים על הגריל (22-35 ש"ח) המשתנים על בסיס יומי קבוע. כמו כן, קיימות מנות עסקיות המוגשות במהלך כל היום הכוללות מנת אורז עם תבשיל או שיפודים (35-50 ש"ח).
 
פרס בצלחת
פרס בצלחת
שמח במטבח

מדי פעם במהלך הארוחה נשמעו קולות מהמטבח ונראה כי שמח מאוד במטבח של "קשת". ובהחלט ניתן היה להרגיש את זה במנות שמתבשלות באותנטיות ובאהבה על ידי שני השפים הפרסים - רוסטאב, שעלה מפרס לפני 10 שנים ומאז הוא עובד במסעדה וטוראן, אחותה של הבעלים, רבקה, אשר פתחה את המקום בשנת 1984. המסעדה, כך הסתבר, חוגגת בחודש הבא מספר חגיגות, יום הולדת 25, בעלות חדשה וחידוש התפריט. לרגל החגיגות הושק גם שירות משלוחים חדש ומבורך לכל מי שמעדיף לאכול בבית ולהרגיש בפרס. שירות המשלוחים מגיע לחולון, בת ים, תל אביב, גבעתיים, רמת גן, בני ברק ועוד.

אוצר פרסי

למרות הספקות איתן הגענו, החוויה הייתה מושלמת, טעמנו טעמים פרסיים חדשים ומעניינים, המנות היו נדיבות וזולות והאווירה ביתית ומזמינה. נראה כי אם אחמדיניג'אד היה מכיר את המסעדה ואת המטעמים שיוצאים מהמטבח הקטן הוא מזמן היה מפסיק לאיים.

מסעדת קשת – ממלכת המטבח הפרסי
כתובת: רחוב הגדוד העברי 35 (הכניסה מהחניה), נווה שאנן 14 (בפסאג') תל אביב
טלפון: 03-6880005
שעות פעילות: ימים א'-ה' 11:30-18:00 יום ו' 11:30-16:30
עיסקיות מוגשות במהלך כל היום

בדירוג שלנו: ארבע וחצי כובעי שף מתוך חמישה
 
 
עוד במדור ביקורת מסעדות - אוכלי חינם
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.