מתכוני גבינה הודיים

 
יצירת מופת קולינרית
יצירת מופת קולינרית צילום: גיא הכט
 
עודכן 07:57 28/05/2009
אוכל נענע 10

מתגעגעים להודו? רוצים לחגוג את שבועות קצת אחרת? קבלו חמישה מתכונים הודיים מופלאים לחג השבועות

 
 
 
 
 
אוכל הודי היה מאז ומעולם לא רק טעים אלא גם בריא ומזין. מסעדת אינדירה ליקטה עבורכם מתכונים הודיים על בסיס גבינת פניר - מדובר למעשה בגבינת קוטג' הודית שלא מכילה מלח ויש בה 0% שומן. הגבינה קלה להכנה, מחזיקה מעמד היטב במקרר (עד לשבוע) ומעניין לציין שבזמן טיגון הגבינה משחימה אך לא נמסה, נסו ותהנו.

הכנת גבינת פניר:

מרכיבים:
3 ליטרים של חלב עזים דל שומן (עדיף 0%)
מיץ מלימון אחד

אופן הכנה:
- מביאים את החלב לרתיחה בסיר
-בעת הרתיחה, כאשר החלב מתחיל להקציף חשוב להנמיך מיד את האש
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים את החלב במשך 4 עד 5 דקות עד שגושי הגבינה נפרדים מהמים
- לאחר סיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד עדין וסוחטים היטב
- את שקית הבד יש לתלות מעל כיור למשך כשעתיים עד ששארית הנוזלים מתנקזים מהשקית והגבינה מתקררת
לאחר קירור מוציאים את גוש הגבינה שנוצר וחותכים לריבועים (את ריבועי הפניר מומלץ לטגן עד לקבלת מעטפת זהובה)
 

מתכון למותר פניר- Mutter Paneer

מרכיבים:
200 גרם גבינת פניר
כוס וחצי אפונה ירוקה מבושלת
1 בצל
1 עגבניה
3-4 עלי ציפורן
רבע כפית פלפל שחור
כפית אבקת ג'ינג'ר
3 שיני שום קצוצות
1 צ'ילי ירוק
חצי כפית כורכום
כפית אבקת צ'ילי אדום
חצי כפית של כוסברה קצוצה
כף גרעיני פרג
כפית כמון
כפית גארם מסאלה (מתכון לתערובת בסוף הכתבה)
5-6 כפות שמן
מלח לפי טעם
עלי כוסברה לקישוט

אופן הכנה:
- מחממים מחבת עם שמן זית
- חותכים את הפניר לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה קלה
- בזמן הטיגון הופכים את קוביות הפניר ובסיום מניחים בצד
- חותכים בצל, עגבניות וצ'ילי ירוק לחתיכות וטוחנים במיקסר עד שהתערובת הופכת לעיסה דביקה
- בסיום הטחינה מוסיפים את אבקת הג'ינג'ר שום
- מחממים את השמן שנשאר מטיגון הפניר ומטגנים כ- 30 שניות את התבלינים
- מוסיפים את עיסת העגבנייה, בצל וצ'ילי שיצרנו וממשיכים לטגן יחד עד להזהבה
- מוסיפים את האפונה וכחצי כוס מים על פי הצורך ומביאים את הרוטב לסמיכות הרצויה
- מוסיפים את הפניר לתוך התערובת ומערבבים היטב (ממשיכים לחמם לעוד 5 דקות)
- לקישוט מסדרים מעל עלי כוסברה והמנה מוכנה
 

מתכון לפניר ברוטב שמנת פיקנטי ופירות יבשים - Shahi Paneer

מרכיבים:
200 גרם גבינת פניר
5-6 בצלים ירוקים
סנטימטר של ג'ינג'ר יבש
3-4 שיני שום
2 פלפלים צ'ילי ירוק
חצי כפית פלפל שחור
כפית אבקה צ'ילי אדום
3/4 כפית כורכום
כפית גארם מסאלה (מתכון לתערובת בסוף הכתבה)
3-4 כפות שמנת
חצי כוס של פירות יבשים קצוצים (קשיו, צימוקים, משמשים שזיפים ועוד)
חצי כוס חלב
8-10 כפות שמן
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:
- מחממים מחבת עם שמן
- חותכים את הפניר לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה קלה
- בזמן הטיגון הופכים את קוביות הפניר ובסיום מניחים בצד
- משחימים קלות את הפירות היבשים בשמן ומניחים בצד
- טוחנים במיקסר בצל ירוק, ג'ינג'ר, שום וצ'ילי ירוק עד לקבלת תערובת אחידה של המרכיבים
- מטגנים את תערובת המרכיבים בשמן של טיגון הפניר עד להזהבה
- מוסיפים מלח, אבקת צ'ילי אדום, פלפל שחור, כורכום, גארם מסאלה ומשרים 1-2 דקות יחד
- מוסיפים חלב לתערובת (מהחלב נוצר הרוטב) מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- ממשיכים לבשל עד לקבלת מרקם דביק לרוטב
- מוסיפים חצי מכמות הפירות היבשים בזמן שהרוטב מתבשל (משדרג את טעם המנה) ואת שאר הפירות משאירים בצד לקישוט
- מוסיפים את הפניר המטוגן ואת השמנת וממשיכים לבשל לעוד 5 דקות נוספות
- מקשטים את המנה עם הפירות היבשים שנשארו ומעט שמנת
 

מתכון למלאי כופתה

מרכיבים:
200 גרם גבינת פניר מגוררת
כוס קמח מנופה
2 תפוחי אדמה מעוכים (פירה)
שמן לטיגון

לרוטב:
3 כפות שמן
400 מיל' חלב
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
כפית כורכום
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים דק
מלח לפי הטעם
כף של קשיו טחון
2-3 כפיות חלב
כפית סוכר
חצי כוס מיקס פירות יבשים טחונים

אופן הכנה:
- מערבבים את הגבינה עם מחית תפוחי האדמה וכף קמח
- יוצרים כדורים בינוניים ומצפים בקמח
- מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד לקבלת צבע חום זהוב.
רוטב::
- מטגנים במחבת את הבצל עד שהוא הופך שקוף
- מתבלים בכורכום ומוסיפים את הפלפלים הירוקים
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים היטב
- מוסיפים את החלב לתערובת ומביאים לרתיחה (מערבבים מפעם לפעם)
- לאחר בישול של 5-7 דקות מוסיפים את הכדורים ומביאים שוב לרתיחה למשך שתי דקות
- את המנה ניתן להגיש עם נאן (לחם הודי)
 
 

מתכון לפאלק פניר (פאלק=תרד)

מרכיבים:
חצי ק"ג עלי תרד טריים
100 גרם גבינת פניר
1 בצל קצוץ
3 כפות חמאה
2-3 עלי דפנה
כפית זרעי כמון
מלח לפי הטעם
רבע כפית פלפל שחור
3 כפיות מחית ג'ינג'ר שום
חצי כפית מחית צ'ילי ירוק
שמן ירקות (לפי הטעם)

אופן הכנה:
- חותכים את הפניר לקוביות קטנות (משאירים 3 חתיכות בצד לקישוט)
- מטגנים את גבינת הפניר במחבת על אש בינונית עד להזהבה ומשאירים את הפניר בצד
- מערבבים את מחית הג'ינג'ר, מחית הצ'ילי הירוק ומעט מים עם עלי התרד ומטגנים קלות במשך כ- 7 דקות במחבת עם מעט שמן
- מחממים בנפרד 2 כפות חמאה מטגנים את עלי הדפנה וגרגירי הכמון
- מוסיפים בצל וממשיכים לטגן עד שהבצל מקבל גוון לבן ורוד. לאחר 5 ד' מוסיפים מלח, פלפל שחור, Garam Masala, ומערבבים היטב
- מאחדים עם התרד המאודה, מוסיפים את הפניר המטוגן ומבשלים לשלוש דקות נוספות
- לפני הגשה מפזרים מעל למנה את שארית הפניר ששמרנו בצד לקישוט
 

מתכון לפניר מסאלה

מרכיבים:
250 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות
2 כוסות מים
3 עגבניות
רבע כפית הל
8 שיני ציפורן
כפית פלפל שחור
3 כפות שמן
כפית מחית ג'ינג'ר שום
כפית מחית צ'ילי ירוק
חצי כפית כורכום
1 כפית אבקת פלפל צ'ילי אדום
1 כפית זרעי כמון
עלי כוסברה לקישוט
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:
- חולטים את העגבניות במים רותחים לרבע שעה ולאחר מכן מקלפים את העגבניות מהקליפה
- את העגבניות הקלופות מועכים עד קבלת מחית אחידה
- במחבת, מטגנים קלות את הציפורן, זרעי הכמון, מחית הג'ינג'ר שום ומחית הצ'ילי הירוק
- מוסיפים את אבקת ההל, פלפל שחור, אבקת צ'ילי אדומה, מלח, כורכום ומערבבים היטב עד להוצאת טעמי התבלינים בשמן, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
- מורידים את האש ללהבה בינונית ובוחשים עד קבלת רוטב אחיד ודביק
- מוסיפים את קוביות גבינת הפניר המושחמת ומבשלים במשך דקה נוספת
- לפני ההגשה מקשטים את המנה עם עלי כוסברה קצוצים ומגישים לצד לחם הודי חם (נאן) או אורז
 

מתכון לפניר קורמה

מרכיבים:
200 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות קטנות
1בצל בינוני קצוץ דק
עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
כפית מחית ג'ינג'ר
כפית מחית שום
כף זרעי פרג
כף אבקת קוקוס
מלח לפי הטעם
כפית אבקת צ'ילי אדומה
4 כפיות פלפל שחור
3-4 שיני ציפורן
כפית כורכום
כפית אבקת כוסברה
4 כפות שמנת מתוקה
8-10 כפות שמן ירקות
2 כפיות גארם מסאלה (מתכון לתערובת בסוף הכתבה)

אופן הכנה:
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפניר על אש בינונית עד להזהבה (לערבב בעדינות כדי שהגבינה תטוגן היטב) ולאחר מכן לשמור בצד
- עם אותו שמן מטגנים את הציפורן והפלפל השחור
- לאחר דקה מוסיפים את הבצל, הקוקוס המגורר, זרעי הפרג, הג'ינג'ר ומחית השום
- לאחר כדקה נוספת מוסיפים את המלח, הצ'ילי האדום, הכורכום, אבקת הכוסברה ואבקת המסאלה

בתיאבון!
 

מרכיבים לתערובת אבקת Garam Masala:

2 גרם פלפל שחור
1 גרם ציפורן
2 גרם קינמון
1 גרם הל
1 גרם זרעי כמון
1 גרם עלי דפנה
חצי גרם זרעי כוסברה
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.