עוגת ריקוטה ולימון

 
 
עודכן 07:59 28/05/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני אופה עוגת גבינה מריקוטה, שקדים ולימון. עסיסית ונימוחה בפה

 
 
 
 
 

מצרכים:

250 גרם שקדים מולבנים
קליפה מגוררת משני לימונים
6 ביצים, מופרדות
250 גרם סוכר
225 גרם חמאה רכה
1/2 כוס מיץ לימון
3 כפות קורנפלור
400 גרם גבינת ריקוטה
אבקת סוכר

אופן הכנה:

- מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 צ.) מברישים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
- מרסקים במעבד מזון את השקדים וקליפת הלימון דק ככל האפשר
- מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, על מהירות בינונית, כ-3 דקות
- מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס מהסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק
- מקציפים בקערת המיקסר את החמאה ויתרת הסוכר כ-5 דקות, לתערובת תפוחה ובהירה
- מערבלים פנימה את השקדים ומוסיפים את החלמונים, בהדרגה - אחד אחר השני- תוך כדי עבודת המכשיר, עד שהם נבלעים בתערובת
- מערבלים פנימה (תחילה) את מיץ הלימון והקורנפלור, ולבסוף את הגבינה
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה
- יוצקם לתבנית ואופים כ-45 דקות
- מגישים עם אבקת סוכר בזוקה מעל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.