עוגת גבינה עם ערמונים מסוכרים

 
 
עודכן 07:59 28/05/2009
אהרוני, ערוץ 10

עוגת גבינה עם תחתית פירורים מפתי בר, מילוי גבינה בניחוח וניל וערמונים מסוכרים

 
 
 
 
 

מצרכים לתחתית:

50 גרם שקדים מולבנים
200 גרם ביסקוויט "פטי בר"
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה

מצרכים למילוי הגבינה:

750 גרם גבינה לבנה, 9%
1 מיכל שמנת חמוצה
5 ביצים, מופרדות
¼ 1 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
1 קופסה קטנה של ערמונים מסוכרים בסירופ, מסוננים

אופן הכנה:

- מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 צ.)
- שמים במעבד מזון את השקדים, הפטי-בר והסוכר ומרסקים לתערובת פירורית
- מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה
- משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בתערובת
- מהדקים היטב ליצירת בסיס יציב בשכבה אחידה
- מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, על מהירות בינונית, כ-3 דקות
- מוסיפים בהדרגה חצי כוס מהסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק
- מרוקנים את הקצף לקערה
- מקציפים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) את החלמונים, יתרת הסוכר ותמצית הוניל, כ-3 דקות, עד שהתערבות תפוחה ובהירה
- מוסיפים את השמנת, הגבינה ולבסוף את הקורנפלור לעירבול נוסף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מסננים את הערמונים מהסירופ ומסדרים על תחתית הבצק במרחקים שווים אלה מאלה ויוצקים מעל את תערובת המילוי
- אופים שעה ומגישים עם אבקת סוכר בזוקה מעל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.